Trappers nieuw logo

5 oktober 201419:47

Door Joep Meijsen

Trappers mikt op plek in DEL 2

Tilburg wil volgend jaar met het eerste team volledig de overstap maken naar Duitsland. Uiteindelijk doel is het professionaliseren van organisatie en spelersgroep en een plek in de DEL 2

Dat heeft voorzitter Ron van Gestel van de profsectie van de club zondagmiddag verteld tijdens de Open Dag. Daarmee ontstaat duidelijkheid over wat Trappers, maar ook Flyers, volgend jaar gaan doen. Van Gestel stelt dat de Duitse ijshockeybond inmiddels in een brief heeft laten weten geen bezwaar te hebben tegen een overstap van de Nederlandse clubs naar de Oberliga West. Formele besluitvorming hierover moet later dit jaar plaatsvinden.

De overstap naar Duitsland moet ook leiden tot een verdere professionalisering van de organisatie in Tilburg, maar ook tot professionalisering van het team. Dit is gezien de veel langere reistijden in de DEL 2 noodzakelijk, aangezien veel meer van spelers wordt verwacht. Tilburg wil ook veel meer ijstijd in Stappegoor, zodat de voorbereiding eerder kan beginnen en een langer seizoen kan worden gespeeld. Tilburg zal zich op sportieve wijze moeten plaatsen voor de DEL 2, jaarlijks promoveert één team uit alle Oberliga's naar de DEL 2.

De overgebleven clubs uit de Eredivisie moeten samen met teams uit de Eerste Divisie en mogelijk Belgi√ę een nieuwe hoogste Nederlandse liga gaan vormen. Trappers wil ook in deze competitie een team inschrijven. Ook de Tilburgse jeugdteams blijven gewoon in de Nederlandse structuur spelen, zo vertelde Van Gestel in zijn visie op de toekomst.