Trappers vs peiting gwg

10 april 201618:41

Door Remco

Trappers naar finale Oberliga

Tilburg Trappers heeft zich na een zinderende vijfde wedstrijd tegen Peiting geplaatst voor de finale van de Oberliga. In overtime wist Diederick Hagemeijer voor de bevrijdende treffer te zorgen.

ook niks aan te merken op de Tilburgse overwinning. Hetalleen aan de Duitse goalie Hechenrieder te danken dat er nog een overtime nodig was. Tilburgde gehele wedstrijd de betere ploeg en Peiting moest regelmatig alle zeilen bijzetten om onder de Tilburgse druk vandaan te komen.

Tilburg kwam in de vierde minuut al op voorsprong. Mitch Bruijsten gaf een geweldige pass op Diederick Hagemeijer die de puck prima meenam en daarna Hechenrieder verschalkte voor de 1-0. Acht minuten later kwam Peiting op gelijke hoogte enreferee Hoppe snel de vijand voor het Tilburgse publiek. Hoppe stuurde eerst twee Tilburgers naar de strafbank. Goalie Ian Meierdres schaatste daarna richting de spelersbank voor wat drinken en werd door Hoppe bestraft voor het te ver rijden naar de spelersbank. Daardoor moest Meierdres verplicht het veld ruimen voor Martijn Oosterwijk. Peiting profiteerde van de powerplay en van het feit dat Oosterwijk zonder enige voorbereiding in het doel moest. Dominic Krabbat wist de puck langs Oosterwijk te schieten voor de gelijkmaker.

Pas in overtime werd de wedstrijd beslist. Eerst moest Tilburg een Duitse powerplay overleven en toen dat eenmaal gelukt was, kreeg Trappers zelf de kans om met een man meer de wedstrijd te beslissen. Dat lukte Trappers ook na een prima combinatie. Kyle Just vond Diederick Hagemeijer en de captain tilde de puck hoog in het doel.

Het avontuur van Trappers zal dus nog minstens een week duren. Tilburg zal het in de finale opnemen tegen Bayreuth die Tigers. Bayreuth is een Beierse stad ten noordoosten van Neurenberg. Het schema voor de finale is ook al bekend gemaakt. Tilburg heeft het thuisvoordeel in de finale en hoeft daarom gelukkig ook maar maximaal twee keer naar Beieren te reizen.

Het schema voor de finale is als volgt:

1) Vrijdag 15 april : 20:00 uur Tilburg - Bayreuth

2) Zondag 17 april : 18:00 uur Bayreuth ‚Äď Tilburg

3) Dinsdag 19 april : 20:00 uur Tilburg - Bayreuth

Indien noodzakelijk:
4) Vrijdag 22 april : 20:00 uur Bayreuth - Tilburg
5) Zondag 24 april : 20:00 uur Tilburg - Bayreuth

Trappers vs peiting feest