Grizzlies kardinge fisheye2

6 november 201622:21

Door Joep Meijsen

Trappers naar halve finale beker

Brabanders winnen beslissende wedstrijd in Nijmegen

De tweestrijd om de laatste open plek in de halve finales van de Nederlandse beker werd zondagmiddag in het voordeel van Tilburg beslist. De Brabanders wonnen met 0-2 in Nijmegen en mogen nu aantreden tegen Heerenveen. Den Haag boekte een monsterscore in Groningen.

Ahoud Devils Nijmegen - Tilburg Trappers

Een vroeg doelpunt van Elia Urlings en een treffer in de slotfase van de tweede periode van Jasper Nordemann waren genoeg om Tilburg een plek in de halve finale van de beker te bezorgen. De Brabanders waren naar Nijmegen gekomen om een overwinning in de reguliere speeltijd te behalen en zo Devils op de valreep in te halen op de ranglijst. Ruud Leeuwesteijn pakte namens Trappers de shutout. Tilburg speelt nu de best-of-three halve finales tegen Heerenveen. Eerder was al bekend dat Geleen en Zoetermeer om de andere finaleplek gaan strijden.

Gijs Groningen - Hijs Hokij Den Haag

Groningen had de thuiswedstrijd in de beker tegen Den Haag in het teken staan van Hockey Fights Cancer met een Teddy Bear Toss, zoals we dat onder meer ook uit Geleen kennen. De 350 toeschouwers gaven ruimhartig gevolg aan de inzamelingsactie, maar zagen ook een monsterscore op het scorebord verschijnen. Den Haag stond na twintig minuten spelen al op 0-9 en eindigde de wedstrijd met een score van 0-17, inclusief twee goals in de slotminuut. Groningen, dat net een dag eerder de eerste overwinning van het seizoen had geboekt, had voor eigen publiek geen schijn van kans. Bij Den Haag onder meer vier goals van Raymond van der Schuit en Johan Rurup en drie treffers voor Filip Martinec