Trappers vs hyc 141014

7 december 201422:46

Trappers neemt punten mee bij Hyc

Tilburg Trappers pakte zondagavond een 5-9 overwinning in Herentals. Diederick Hagemeijer had drie goals en een assist in de wedstrijd.

De eerste periode nadert zijn ontknoping. Nog maar een wedstrijd staat er op het programma en dan is bekend wie de periode gaat winnen. Fans moeten daarvoor wel wachten tot 21 december als Heerenveen op bezoek komt in Tilburg. Trappers moet die wedstrijd met meer dan een goal verschil winnen om beslag te leggen op de eerste plaats en daarmee zich als eerste voor de play-offs te plaatsen. Als Flyers minimaal een punt meeneemt uit Tilburg, is het de ploeg van Chris Eimers die de eerste periode wint. Bij een 2-1 overwinning voor Trappers moet dieper in de reglementen worden gekeken.

Net als in de bekercompetitie zijn het Flyers en Trappers die de periode domineren. Flyers won alle zeven de wedstrijden, Trappers won er zes. De uitwedstrijd in Thialf ging verloren. Tilburg hield zondagavond de race met Heerenveen vol via een 5-9 zege in Herentals. Dankzij goals van Hagemeijer en Nick Prockow stonden beide teams na twintig minuten nog gelijk, maar daarna greep Trappers het initiatief.

In ninder dan tien minuten werd er vier keer gescoord in de tweede periode. Maarten Brekelmans, Kris Hogg (2) en Hagemeijer wisten het net achter Keaton Hartigan te vinden. Met twee man meer op het ijs was het Bryan Kolodziejczyk die vijf minuten voor het einde van de periode wat terugdeed, terwijl ruim een minuut later ook Dries Leirs doelman Meierdres wist te passeren.

In de slotperiode besliste Trappers de wedstrijd definitief. Peter van Biezen, Mickey Bastings en Bob Teunissen kwamen tot scoren, de laatste twee op de powerplay nadat Nils Vroemans van het ijs was gestuurd. Timo Dewin scoorde shorthanded tegen, maar Hagemeijer nam nog tijdens deze powerplay de negende Tilburg-goal voor zijn rekening. Prockow zorgde met zijn tweede van de avond voor het slotakkoord.