11 december 201621:19

Trappers nipt onderuit tegen koploper

Tilburg Trappers heeft het weekeinde in de Oberliga afgesloten met een nederlaag in Herne. Koploper Herner EV was met 2-0 te sterk. Vrijdagavond won Trappers thuis met 5-4 van Erfurt.

Erfurt lastige horde

Black Dragons Erfurt is dit seizoen niet de favoriete tegenstander van Tilburg Trappers. Eerder dit seizoen verloor Tilburg de uitwedstrijd tegen de middenmoter. Vrijdagavond nam Tilburg revanche. Daarbij was een mooie rol weggelegd voor 'debutant' Ritchie van Hulten. Door onder andere de afwezigheid van Shane McColgan en het vrije weekend voor het Toekomstteam sloot van Hulten aan bij de hoofdmacht van Trappers. Uitgerekend van Hulten scoorde de openingstreffer tijdens zijn debuut in de Oberliga.

Christian Grosch speelde een belangrijke rol aan de kant van Erfurt. De aanvaller bracht Erfurt na vijftien minuten op gelijke hoogte. Grosch tekende vrijdag voor drie goals en een assists.. In de tweede periode nam Erfurt tot tweemaal toe de leiding maar Trappers ging toch met een voorsprong de derde periode in. Diederick Hagemeijer scoorde tweemaal en Mitch Bruijsten was goed voor een powerplaygoal.

In de slotperiode vergrootte Jordy van Oorschot de marge naar twee goals. Grosch bracht Erfurt nog terug tot 5-4 maar Tilburg hield die voorsprong vast.

Topper tegen Herne

Zondagavond wachtte de ontmoeting met koploper Herner EV. In een spannend duel moesten de toeschouwers lang wachten op een doelpunt. Pas in de 41e minuut viel die openingstreffer. Michael Ackers zette Herne op 1-0. Trappers wist die achterstand niet meer goed te maken. In de slotminuut zorgde voormalig Trappers Brad Snetsinger met een empty netter voor de 2-0 eindstand.

Door die overwinning is Herner al bijna verzekerd van een eerste plek voor de volgende fase. Tilburg heeft nu een achterstand van tien punten.