Trappers Nardo Nagtzaam close 201718

25 maart 201818:06

Trappers ongeslagen naar halve finale

Regerend kampioen Tilburg Trappers heeft zich in een rap tempo geplaatst voor de halve finales van de Oberliga. In de derde en laatste wedstrijd tegen Regensburg won Trappers met 4-1.

Net als in de eerste twee duels tegen de Eisbären, waren de eerste twee doelpunten voor Tilburg. Na bijna negentien minuten opende Nardo Nagtzaam de score op aangeven van Mitch Bruijsten en Brock Montgomery. De Nijmegenaar scoorde in de eerste wedstrijd tegen Regensburg ook al.

Aan het begin van de tweede periode was het weer raak voor Nagtzaam. Ditmaal scoorde de aanvaller tijdens een Tilburgse powerplay. De assist was wederom voor Mitch Bruijsten. Regensburg bleek net als in de eerdere duels wel een taaie ploeg. De Duitsers kwamen na 27 minuten terug in de wedstrijd. Zonder een aantal geblesseerde spelers zoals Gulda en de Tsjech Gajovksy, hield Regensburg het nog lang op Ă©Ă©n doelpunt verschil.

Tilburg kon de voorsprong pas in de derde periode uitbouwen ondanks een schotenverhouding van 50-23 in het voordeel van Trappers. De bevrijdende 3-1 viel in de 45e minuut. Kevin Bruijsten kon eenvoudig scoren na prima voorbereidend werk van Giovanni Vogelaar. Parker Bowles zorgde acht minuten later voor het vierde en laatste doelpunt.

Tilburg kan nu een week rust houden en afwachten wie de volgende tegenstander gaat worden. Dat is nog niet bekend, het zal in ieder geval wel de ploeg worden die van de resterende vier teams het laagst geklasseerd was tijdens het reguliere seizoen.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn.