Trappers vs landshut gm1

25 maart 201609:46

Door Remco

Trappers op drempel halve finale

Tilburg Trappers blijft op koers voor de titel in de Oberliga. Ook de tweede wedstrijd in de kwartfinale tegen Landshut leverde een zege op. In Zuid-Duitsland won Trappers met 1-5.

De overwinning zal de terugrit van 747 kilometer een stuk aantrekkelijker hebben gemaakt. Trappers reisde een dag voor de wedstrijd al af naar Landshut. Of het heeft geholpen zullen we nooit zeker weten, maar wel was duidelijk dat Trappers klaar was voor de ontmoeting. Al na 20 seconden opende Diederick Hagemeijer de score.

Die stand bleef lang op het scorebord staan. In het restant van de eerste periode liep Tilburg tegen een drietal straffen op, waarbij Landshut kon niet profiteren op de powerplay. Aan het einde van de periode kreeg Tilburg voor het eerst een powerplay en dat leverde zeven seconden voor de pauze de 0-2 op via Kyle Just.

Aan het begin van de tweede periode scoorde Landshut de snelle aansluitingstreffer via Peter Baumgartner. Daarna zag Landshut dat Tilburg alsnog het gat weer groter maakte. Via goals van wederom Just en Maarten Brekelmans (shorthanded) liep de score naar 1-4 in Tilburgs voordeel.

Kyle Just wist in de slotperiode zijn hattrick te voltooien en daarmee de eindstand op 1-5 te brengen. Zaterdagavond kan Tilburg in eigen huis de kwartfinale winnen. De derde wedstrijd begint om 20.00 uur in Stappegoor.

Overige uitslagen Oberliga play-offs:

Leipzig ‚Äď Regensburg 4-3 (tussenstand in serie 1-1)

Halle ‚Äď Bayreuth 3-2 (tussenstand in serie 1-1)

Peiting ‚Äď Hannover Indians 4-1 (tussenstand in serie 1-1)