Trappers Hamburg Oberliga goal Trappers 03 2017

22 maart 201708:52

Door Joep Meijsen

Trappers op voorsprong tegen Hamburg

Tilburg Trappers was dinsdagavond Hamburg voor de tweede keer op rij de baas en staat nu op een 2-1 voorsprong in de best-of-five. Ivy van den Heuvel en Shane McColgan hadden ieder een goal en een assist in de 4-3 overwinning voor Tilburg.

Destil Trappers Tilburg - Hamburg Crocodiles

Daarmee is Tilburg nog maar Ă©Ă©n zege verwijderd van de volgende ronde van de play-offs. Trappers speelde in eigen huis, net als afgelopen vrijdag, met overtuiging. Ook nu lukte het echter niet om ruim afstand te nemen van de tegenstander, waardoor het toch nog spannend werd in de slotminuten van de ontmoeting. Uiteindelijk wist Trappers echter de overwinning veilig te stellen en lonkt plaatsing voor de volgende ronde.

Dat Trappers er relatief goed in slaagde om de gevreesde powerplay van Hamburg onschadelijk te maken. Liefst zeven keer mocht Crocodiles het met een man meer proberen, maar slechts één keer was de ploeg succesvol. Trappers kwam al vroeg op voorsprong via Ivy van den Heuvel, maar zag de tegenstander via André Gerartz langszij komen. Shane McColgan zorgde er echter in de slotminuut van de eerste periode voor dat Tilburg toch met een voorsprong kon gaan rusten.

Die voorsprong werd in de tweede doorgang uitgebreid via Danny Stempher, maar via Josh Mitchell kwam de tegenstander in de loop van het slotstuk van de ontmoeting weer dichterbij. Een goal van Mitch Bruijsten gaf Tilburg weer meer ademruimte, maar een treffer van liga-topscorer Brad McGowan anderhalve minuut voor tijd zorgde ervoor dat het toch weer even spannend werd. Een zege van Tilburg vrijdag in Hamburg zou nu voldoende zijn. Als dat niet lukt, volgt zondag een beslissend duel in Stappegoor.

Elders wist Herne uitschakeling vooralsnog te voorkomen door in eigen huis met 5-2 te winnen van Hannover Indians. Duisburg bereikte de volgende ronde met een 5-2 zege op Halle. Raphael Joly blijft in bloedvorm en scoorde drie keer voor zijn team. Ook Essen won zijn derde duel en bereikte daarmee de volgende ronde. Tegen Icefighters Leipzig werd het dinsdagavond 2-1 met een winnende goal voor Adrej Bires.

Trappers Hamburg Oberliga goal Trappers 03 2017