Tilburg Trappers vs Erfurt BlackDragons - Jordy Verkiel voor het doel
Tilburg Trappers vs Erfurt BlackDragons - Jordy Verkiel voor het doel — © Arie Leeuwesteijn

3 januari 202121:50

Trappers op zondag wel te sterk voor Erfurt

Tilburg Trappers behaalde op zondagmiddag wel de volle buit tegen Erfurt. Jordy Verkiel had met zijn vijfde treffer van het seizoen het winnende doelpunt in de 3-1 zege voor de Brabanders.

Na het verlies in overtime op zaterdag, waren er op zondag wel drie punten voor Trappers tegen Black Dragons Erfurt. Trappers scoorde met Bo Subr weer op het wedstrijdformulier als hoofdcoach twee keer op de powerplay en maakte de vier pogingen van de tegenstander onschadelijk.

Na een doelpuntloze openingsperiode, waarin Tilburg wel een duidelijk overwicht had, brak het duel na de eerste pauze open. Na anderhalve minuut spelen scoorde Raymond van der Schuit zijn vijfde treffer van de lopende jaargang op Trappers op voorsprong te brengen. Max Weigandt, geboren in Kazachstan en opgeleid bij Erfurt, Weisswasser en Chemnitz, zorgde echter twee minuten later voor de gelijkmaker. Het was zijn tweede Oberliga-goal.

In tegenstelling tot de wedstrijd van zaterdag telde de ontmoeting van vandaag relatief weinig straffen. De penalty wegens slashing tegen Fritz Denner was halverwege het duel zelfs pas de tweede voor Erfurt en de derde van de wedstrijd in totaal. Tilburg liet er geen gras over groeien en Jordy Verkiel stond op zijn plek om zijn team op voorsprong te brengen.

Ook de volgende BlackDragon die de strafbank moest opzoeken, zou dat bezuren. Tilburg maakte zelf powerplays onschadelijk, voordat zes minuten voor tijd Peter Gulda, gisteren nog matchwinner voor Erfurt, tegen een straf opliep. Deze keer was het Ties van Soest die de trekker overhaalde en de eindstand op 3-1 bepaalde.

Raymond van der Schuit had een goal en een assist en Max Hermens bereidde twee treffers voor in het duel. Veel rust krijgt Trappers niet dat de dubbel tegen Erfurt. Dinsdagavond wacht de ploeg van Bo Subr alweer een kraker. Tilburg krijgt dan koploper Hannover Scorpions op bezoek, de derde in een rij van vijf thuiswedstrijden voor Tilburg, dat tijdens het eerste deel van het seizoen alleen uitwedstrijden speelde.