RBS Berteling Hagemeijer

5 oktober 201419:33

Door Joep Meijsen

Trappers pikt eerste prijs op

Tilburg ging zondagmiddag verder waar het vorig jaar was gebleven, het winnen van prijzen. Ook de tweede wedstrijd om de Ron Bertelingschaal werd door Trappers gewonnen, waardoor de ploeg voor de vijfde keer beslag legde op de Nederlandse Supercup.

De wedstrijd had niet helemaal het niveau van de ontmoeting van zaterdagavond, wellicht speelden vermoeide benen na de korte pauze daarbij een rol. Vooraf wist Heerenveen dat het met twee goals verschil moest winnen om overtime af te dwingen, terwijl een verschil van drie goals genoeg zou zijn voor de schaal. Ieder ander resultaat zou Tilburg de prijs opleveren.

Met zo'n 1200 toeschouwers op de tribune na de Open Dag was het voor Tilburgse begrippen niet overdreven druk. Flyers kwam na bijna elf minuten spelen op voorsprong via Levi Houkes, die op de powerplay heel veel vrijheid kreeg en de puck eenvoudig langs Ian Meierdres wist te schuiven. Dit gebeurde na een straf tegen Peter van Biezen wegens roughing.

Vlak voor het einde van de periode bracht Trappers de stand weer in evenwicht. Jurryt Smid schoot niet al te hard, maar wel accuraat door een kluwen van spelers de gelijkmaker binnen. Die gelijke stand werd doorbroken toen Nick de Ruijter handig een rebound oppikte voor de tweede Tilburgse treffer na bijna 33 minuten spelen. Daarmee kwam de winst in de Ron Bertelingschaal steeds dichterbij.

Flyers probeerde in de slotperiode wel aan te dringen, maar werd nooit echt gevaarlijk. Al was Dax van de Velden erg dichtbij met een schot op de paal. Toen tien minuten voor tijd Diederick Hagemeijer met een prima schot vanaf de zijkant de 3-1 op het scorebord bracht, kon het feest voor Trappers bijna beginnen. Coach Paul Gardner gaf hierna Deniz Mollen zijn eerste officiële speelminuten in het shirt van Trappers. De doelman begon wat ongelukkig door via Levi Houkes in de eerste aanval na de wissel een goal te incasseren, maar hield daarna zijn net schoon.

Diederick Hagemeijer nam hierna de schaal in ontvangst uit handen van Ron Berteling zelf. Wellicht voor het laatst, als Tilburg komend seizoen inderdaad de overstap maakt naar de Oberliga zal de ploeg mogelijk volgend jaar niet meer om de Supercup spelen.