Trappers vs Scorpions 2018 doelscene

2 april 201818:27

Door Joep Meijsen

Trappers zet zegereeks voort

Tilburg Trappers handhaaft ook in de halve finale van de play-offs in de Oberliga de ongeslagen status. De thuiswedstrijd tegen Hannover Scorpions werd maandagmiddag met 4-2 gewonnen. Ivy van den Heuvel en Kevin Bruijsten hadden ieder een goal en een assist.

Tilburg won de serie tegen Weiden met 3-0 en was met 3-0 te sterk voor Regensburg in de vorige twee best-of-fives. De regerende kampioen blijft in de sneltrein naar de finale met een 4-2 zege in eigen huis. Tilburg kwam in de eerste periode op voorsprong via Kevin Bruijsten, maar zag de uit Hannover afkomstige tegenstander enkele minuten later op gelijke hoogte komen via de 35-jarige Bj√∂rn Bombis, die vorig jaar nog een deel van het seizoen op het hoogste niveau in Groot-Brittanni√ę speelde.

Het duurde tot de slotfase van de tweede periode tot Trappers de voorsprong heroverde, om deze daarna niet meer weg te geven Jonne de Bonth was de succesvolle schutter met nog iets meer dan drie minuten te spelen in de periode. Een powerplay met nog twaalf minuten te gaan na een straf tegen Reike Berblinger stelde Reno de Hondt in staat om de Tilburgse voorsprong nog verder te vergroten. Drie minuten voor tijd stelde Ivy van den Heuvel de winst veilig, hoewel Pantic niet veel later nog iets terugdeed voor de Scorpions.

De serie tussen de twee teams uit de Oberliga Nord wordt vervolgd op woensdag als Trappers afreist naar Hannover. Vrijdag zijn de Scorpions dan weer te gast in Tilburg. Vanavond begint ook de tweede halve finaleserie. Deggendorf en Selber Wölfe nemen het tegen elkaar op in een best-of-five.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Trappers vs Scorpions 2018 duel