Trappers Black Dragons 2017 scene voor het doel

4 december 201707:45

Door Joep Meijsen

Trappers ruim langs Erfurt

Tilburg Trappers herstelde zich van het verlies van vrijdag door in eigen huis simpel te winnen van Erfurt. Voor bijna tweeduizend toeschouwers nam Parker Bowles drie goals en een assist voor zijn rekening om Tilburg te helpen naast Leipzig te blijven aan de kop van de ranglijst in de Oberliga Nord.

Tilburg Trappers TecArt BlackDragons

Bowles sloeg al na dertig seconden spelen voor het eerst toe en voegde daar na zes minuten al zijn tweede treffer aan toe. Via Reno de Hondt kwam Trappers daarna voor het einde van de eerste periode al op 3-0. Hoewel de BlackDragons via Sch√ľmann vroeg in de tweede periode iets terugdeden, bouwde Trappers de voorsprong geleidelijk verder uit. Bowles met zijn derde en Nick de Ruijter in de tweede periode, Verkiel en Bruijsten in de slotperiode.

Vier seconden voor tijd scoorde Vazan de tweede treffer namens de tegenstander. Door de winst komt Tilburg op 47 punten uit negentien wedstrijden. Zowel in doelsaldo als in punten exact gelijk aan Leipzig, dat wel meer doelpunten heeft gescoord.

Trappers Black Dragons 2017 jordy verkiel

Rest van de Oberliga

Leipzig won in eigen huis met 6-1 van de Crocodiles uit Hamburg. Leonhard Zink had twee goals en twee assists. Hannover Indians volgt op zeven punten van Tilburg en Leipzig en won zondag thuis met 5-2 van Duisburg. Branislav Pohanka had een goal en drie assists. Herne haalde de dubbele cijfers met een 11-1 overwinning op Timmendorfer Strand. Aaron McLeod en Sören Hauptig hadden ieder drie goals.

Essen op zijn beurt won een spannend en doelpuntrijk duel bij de Hannover Scorpions en nadert daarmee de subtop in de Oberliga. In overtime scoorde Julan Lautenslager het winnende doelpunt, 5-6. Saale Bulls Halle en Rostock wonnen hun wedstrijden op zondag met respectievelijk 3-1 van Berlijn en 0-2 bij Harzer Falken.

In de stand staan Tilburg en Leipzig dus los van de concurrentie. Hannover Indians volgt op zeven punten, terwijl Duisburg en de Scorpions uit Hannover op respectievelijk negen en tien punten staan. Onderaan de ranglijst staat Timmendorfer Strand met slechts twee punten. Harzer Falken heeft er acht, Berlijn veertien.

Bekijk hier de complete stand >>>

Foto: Arie Leeuwesteijn