Flyers vs trappers 051014

4 oktober 201422:51

Trappers slaat in Thialf eerste slag

Tilburg Trappers zette zaterdagavond een stevige stap in de richting van de eerste prijs van het nieuwe seizoen. De ploeg van Paul Gardner won de eerste wedstrijd om de Ron Bertelingschaal met 2-4. Peter van Biezen scoorde twee keer voor de uitploeg.

Na een wat onwennig begin ontspon zich een boeiend duel in een met 2100 toeschouwers goedgevuld Thialf. De twee ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, terwijl de ontmoeting in de slotperiode ook wat pittiger werd. Het verschil tussen de twee teams zat hem uiteindelijk in de afronden, Trappers ging beter om met de kansen dan Flyers.

Coach Chris Eimers van Flyers was van mening dat de uitslag ook anders had kunnen uitvallen. 'Je kunt zien dat Tilburg wat verder is dan wij. Ze scoren een powerplaygoal bijvoorbeeld, terwijl wij vaak wel twee minuten in het aanvalsvak zijn, maar niet tot scoren komen. We maken echter ook onnodige fouten die tot doelpunten leidden.'

Zijn collega Paul Gardner was na afloop redelijk tevreden. 'We hebben de lijnen wat aangepast voor deze wedstrijd, maar op zich draaiden alle lijnen vandaag wel goed. Ik was in het bijzonder tevreden over de verdedigers die zijn overgekomen uit Den Haag.'

Trappers begon aan de tweede periode met een man meer op het ijs en sloeg direct toe. Steve Mason wist met een prima pass de vrijstaande Bob Teunissen te vinden die met een droog schot de eerste treffer op het scorebord bracht. Enkele minuten later was de stand weer in evenwicht toen Marcel Kars op zijn beurt Tony Demelinne in scoringspostie bracht.

Trappers greep in het restant van de periode de macht. Eerst was het Ivy van den Heuvel die met een schot vanaf de blauwe lijn, onzichtbaar voor doelman Martijn Oosterwijk, de 1-2 binnenschoot, vervolgens schaatste Peter van Biezen sterk naar binnen en rondde af met een dodelijk schot. De thuisploeg op een 1-3 achterstand.

Flyers begon sterk aan de derde periode. Zette Trappers deels vast, maar wist de kansen niet om te zetten in doelpunten. Pas iets meer dan zes minuten voor tijd was het raak via Dax van de Velden. Lang kon Flyers niet genieten van de aansluitingstreffer. Nog geen halve minuut later rondde Peter van Biezen een prima aanval af voor de 2-4, wat uiteindelijk ook de eindstand betekende.

Flyers moet nu morgen met drie goals verschil winnen om alsnog beslag te kunnen leggen op de Ron Bertelingschaal. De korte pauze, de tweede wedstrijd wordt zondagmiddag al om 15.00 uur gespeeld, lijkt daarbij een nadeel. 'Trappers is dus wat verder dan wij. Dat speelt hierbij ook een rol', aldus Eimers. Gardner ziet het ook als een voordeel voor Trappers. 'Beide teams slapen gewoon in hun eigen bed, dus heel erg is het niet. Ik denk wel dat wij een duwtje in de rug krijgen van het spelen voor eigen publiek.'