Trappers vs herentals 20 2 15

21 februari 201500:10

Trappers slaat vroeg zijn slag

Tilburg scoorde in de wedstrijd tegen Herentals vroeg in de wedstrijd twee keer en zag de zege daarna niet meer in gevaar komen. Trappers leidt de best-of-seven nu met 1-0.

Zo'n vijftienhonderd toeschouwers waren afgekomen op de openingswedstrijd van de play-offs. Zij zagen een Tilburg dat in ieder geval twee periodes dominant was, maar dat niet wist om te zetten in een enorme overwinning. Ian Meierdres werd vanwege zijn shutout gekozen tot man of the match, maar hoefde niet bijzonder hard te werken om de nul vast te houden.

Als iemand in de wedstrijd die prijs verdiend had, was het Keaton Hartigan, de goalie van Herentals, die een serie verbluffende reddingen op zijn naam bracht en daarmee een grotere nederlaag voor zijn team voorkwam. Ook de lijn Van den Heuvel, Bastings, Snetsinger was ijzersterk tijdens de wedstrijd. Hun shifts leken soms wel non-stop powerplay en alledrie de Tilburgse treffers kwamen ook op naam van dit trio, waarbij iedere speler er één voor zijn rekening nam.

Trappers raakte in de tweede periode ook nog twee keer het ijzerwerk, terwijl een penaltyshot van Jordy Verkiel werd gestopt. Trappers brak de wedstrijd open na 3,5 minuut via een prima schot van Ivy van den Heuvel, terwijl vijf minuten later Mickey Bastings een mooie combinatie afrondde. Die 2-0 bleef op het scorebord staan tot Snetsinger negen minuten voor tijd als derde speler Hartigan wist te verschalken.

Juist in die derde periode was Herentals af en toe gevaarlijk voor het doel van Meierdres, maar potten kon de ploeg van coach Bjorn Steijlen niet breken. Zondag krijgt zijn team in eigen huis een herkansing.