26 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

Trappers sluit af met zege

Tilburg Trappers heeft het ijshockeyseizoen 2005/2006 afgesloten met winst. De formatie van Theo van Gerwen was in een gezapig potje ijshockey in overtime te sterk voor Nijmegen Emperors. Dave Iannazzo scoorde de winnende treffer.

Daarmee komt een einde aan een teleurstellend seizoen in Tilburg. Met een kwalitatief versterkte selectie slaagde de ploeg er na de eerste wedstrijden om de Coupe der Lage Landen nooit meer in om ńā¬©cht te overtuigen. De bekerfinale was een uitzondering op deze regel, waardoor Trappers dit seizoen toch nog een hoofdprijs binnenhaalde. Het vloeiende aanvalsspel onder leiding van een geńāŇĽnspireerde Doug Stienstra kreeg echter in de reguliere competitie geen vervolg.

Daardoor mist Trappers voor het eerst sinds 1990 de play-offs om de landstitel. De teleurstelling hierover was duidelijk te merken zondagavond. Op de voor Tilburgse begrippen matig bezette tribunes overheerste berusting, terwijl de spelers op het ijs ook weinig zin leken te hebben in de betekenisloze ontmoeting met Nijmegen. Die ploeg moet woensdag alweer aantreden in de play-offs en speelde dus ook niet bepaald vol inspiratie.

De Emperors hielden onder meer Nick de Jong, Erik Landman en Stewart Sacharuk op de tribune, waardoor jeugspelers als Yoni Cornelissen, Christiaan Holewijn en Tom van Apeldoorn veel ijstijd kregen. In een gezapige en rustige wedstrijd maakten zij een goede indruk. Cornelissen was zelfs eventjes vlakbij een doelpunt. Omdat ook Tilburg de minder ervaren spelers veel speeltijd bood, werd het toch een interessante wedstrijd om te zien. Al was het maar om te zien welke talenten er zoal in Nederland rondschaatsen.

Nijmegen kreeg na een kwartier spelen een treffer om de oren van Dave Iannazzo. Met Erik Tummers op de strafbank voor twee minuten schoot de topscorer van Trappers hoog in het net raak. Natuurlijk was het weer TJ Caig die aan de basis stond van de comeback van Nijmegen in de tweede periode. Eerst rondde hij een pass van zijn maatje Jake Brenk solide af, daarna verzond hij in een powerplay met twee man meer een splijtende pass die door Bob Teunissen werd afgewerkt. De dertiende treffer van het seizoen voor de captain van Nijmegen.


TJ Caig haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij werd met een misconduct van het ijs gestuurd. Casey Vanschagen kwam vanwege een schorsing helemaal niet in actie.

Casper Swart had in het doel intussen plaatsgemaakt voor Thijs van Broekhoven, terwijl bij Tilburg Marcel den Hartog de start kreeg en de wedstrijd als winnaar afsloot. Het was de verder onopvallende Joel Salonen die op de powerplay de gelijkmaker binnenschoot, alvorens Dave Iannazzo met zijn 36e van het jaar de wedstrijd in de extra tijd besliste. Gezien de wedstrijd van woensdag leek Nijmegen niet overdreven teleurgesteld over de snelle tegentreffer in de extra tijd.