Jordy Verkiel en Max Hermens in actie namens Tilburg tegen Rostock in december 2020
Jordy Verkiel en Max Hermens in actie namens Tilburg tegen Rostock in december 2020 — © Arie Leeuwensteijn

31 december 202007:21

Door Joep Meijsen

Trappers sluit kalenderjaar af met zege

Jordy Verkiel scoorde drie keer voor Tilburg Trappers op woensdagavond in de 7-4 zege op Rostock Piranhas. Trappers sluit daarmee het kalenderjaar af op de tweede plaats in de Oberliga Nord.

De uiteindelijk ruime zege voor Trappers kwam pas in het tweede deel van de ontmoeting tot stand. Na 25 minuten spelen had Verkiel zijn ploeg al twee keer op voorsprong gezet, maar was de stand nog 2-2. Pas halverwege de wedstrijd was het Raymond van der Schuit die Tilburg opnieuw aan de leiding bracht en deze keer was er geen weg terug meer voor Rostock Piranhas.

Ties van Soest en Verkiel met zijn derde van de wedstrijd, allebei op de powerplay, zorgden ervoor dat Tilburg met een 5-2 voorsprong de tweede pauze in ging. Die marge bleef in het slotstuk behouden, waarin Reno de Hondt en Bartek Bison nog doel troffen namens hun ploeg.

Van Soest en De Hondt eindigden het duel met een goal en 3 assists op hun naam, Bison had een goal en een assist. Namens Rostock hadden Sebastian Brockelt en Filip Stopinski ieder een goal en een assist.

Oberliga Nord I

Elders in de Oberliga verspeelde Hannover Scorpions een punt tegen Halle. De koploper in de Oberliga Nord had uiteindelijk penaltyshots nodig om de tegenstander met 4-3 de baas te blijven. Robert Peleikis scoorde de winnende treffer in de shootout. Diez-Limburg was met 2-3 te sterk voor Erfurt. RJ Reed scoorde de winnende goal en Niklas Hildebrand had assists op alle goals van zijn ploeg.

Hamburg Crocodiles was met 7-3 te sterk voor Hannover Indians. Patrick Saggau had drie goals, Dennis Reimer twee goals en twee assists en Dominik Lascheit was goed voor liefst vijf assists. Leipzig was in overtime Hamm met 4-3 de baas. Connor Hannon scoorde daar de winnende treffer.

Herne zette tenslotte zijn opmars naar boven op de ranglijst voort met een 7-4 zege op Herforder Dragons. Marcus Marsall scoorde drie keer en bereidde twee treffers voor, Colton Kehler en Denis Fominych hadden ieder twee goals en een assist en Michel Ackers pikte vier assists op.

Oberliga Nord II

Tilburg Trappers staat door deze ontwikelingen met 32 uit 16 op de tweede plaats in de Oberliga Nord. De marge op koploper Hannover Scorpions liep terug naar 14 punten, waarbij Tilburg dus nog twee wedstrijden minder gespeeld heeft. Herner EV, Hannover Indians, Hamburg Crocodiles en Saale Bulls Halle staan nog op beperkte afstand van de Tilburgers. De verschillen op de ranglijst blijven echter relatief, Erfurt speelde bij voorbeeld zeven wedstrijden minder dan Hannover Scorpions.