Trappers Nardo Nagtzaam close 201718

30 december 201722:45

Door Remco

Trappers start Meisterrunde met nederlaag

Tilburg Trappers is de Meisterrunde begonnen met een nederlaag na een shootout. Net als in de reguliere competitie was Hannover Scorpions in de eerste wedstrijd de winnende partij.

Na een doelpuntloze eerste periode greep Tilburg in de tweede periode een 0-2 voorsprong. Nardo Nagtzaam en de jonge Wouter Sars scoorden voor de regerend kampioen. Helaas was nog voor het einde van de periode de voorsprong al verdwenen. Hannover scoorde driemaal op rij, waarna Mitch Bruijsten in de slotminuut de stand op 3-3 bracht.

Beide ploegen wisten in de derde periode beide eenmaal te scoren. Voor Trappers scoorde Nardo Nagtzaam zijn tweede van de avond. Die stand bleef op het bord staan gedurende het restant van de reguliere speeltijd en gedurende de overtime.

Penalty shots moesten dus de beslissing brengen en daarin was Hannover het meest gelukkig.

Tilburg blijft wel aan de leiding omdat ook Leipzig in overtime verloor van Duisburg. Oranje-international Raphael Joly scoorde het winnende doelpunt in de verlenging door een penalty shot te benutten. In de derde wedstrijd in de Meisterrunde won Halle met 6-7 in en tegen Essen.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn