Giovanni Vogelaar in dienst van Tilburg Trappers tegen Erfurt in november 2018
Giovanni Vogelaar in dienst van Tilburg Trappers tegen Erfurt in november 2018 — © Arie Leeuwesteijn

6 november 202022:34

Trappers start met overwinning

Tilburg Trappers is het nieuwe seizoen in de Oberliga Nord begonnen met een overwinning. Trappers versloeg Hannover Indians met 1-4 en begint daarmee het seizoen in stijl.

Hannover Indians kwam wel goed uit de startblokken en in de eerste fase moest goalie Ian Meierdres al een paar keer in actie komen. Naarmate de periode vorderde kwam Tilburg beter in het spel. Tilburg kreeg tot twee keer toe een powerplay maar kon daar nog niet van profiteren. Na een kwartier kwam Tilburg op voorsprong via de teruggekeerde Giovanni Vogelaar. Na de openingstreffer liep Tilburg tegen de eerste straffen van het seizoen aan, de penalty kill van Trappers wist deze zonder schade te overleven.

In de tweede periode was Trappers in het begin dichtbij de 0-2 maar het duurde tot de 27e minuut voordat de tweede treffer daadwerkelijk viel. Diego Hofland scoorde zijn eerste van het seizoen. Daarna moest de penalty kill van Trappers weer aan het werk na een straf tegen Alexei Loginov. Ditmaal profiteerde Hannover wel en Parker Bowles scoorde tegen zijn oude club de 1-2. Hannover kreeg daarna nog twee powerplays, gelukkig bleef de gelijkmaker echter uit. Vlak voor het verstrijken van de tweede periode sloeg Trappers op een perfect moment toe. Met nog twee seconden te spelen, noteerde Jordy van Oorschot met een afstandsschot de 1-3.

Direct aan het begin van de derde periode viel de beslissing. Al na een halve minuut zorgde Mickey Bastings voor de vierde Tilburgse treffer. Zeven minuten voor tijd kreeg Hannover nog een kans op een inhaalslag maar Parker Bowles wist een penalty shot niet om te zetten in een doelpunt. De derde periode bleek de minst interessante met veel straffen. De stand op het scorebord bleef staan op 1-4.

Overige duels Oberliga Nord

Diez Limburg kende een mooie entree in de Oberliga Nord. De nieuwkomers wonnen met 3-5 tegen Krefeld. Oud-Nijmegen speler RJ Reed scoorde de eerste Oberliga goal voor Diez Limburg met assists van Kevin Lavallee (ex-Groningen) en Cheyne Matheson (ex-Luik). Diezelfde Matheson scoorde daarna zelf nog tweemaal, bij de tweede goal ging de assist naar Reed en Lavallee.

Hammer Eisbären
, de tweede nieuwkomer uit de Regionalliga had minder succes. In eigen huis werd met 0-3 van verloren van Saale Bulls Halle.

Raphael Joly begon zijn loopbaan als hoofdcoach met een overwinning. De oud-international zag zijn Black Dragons Erfurt met 1-5 winnen van Icefighters Leipzig.

Hannover Scorpions
had een verlenging nodig om te winnen van Crocodiles Hamburg. In overtime scoorde de Finse aanvaller Tomi Wilenius de winnende 3-4. Tenslotte trad de derde nieuwkomer Herforder Ice Dragons in eigen huis aan tegen Rostock Piranhas. De thuisploeg nam aan het begin van de derde periode een 2-0 voorsprong door twee goals van Matyas Kovacs maar Rostock vocht zich terug in de wedstrijd. In overtime trok Rostock de overwinning naar zich toe dankzij de winnende goal van Jonas Gerstung.