Trappers stappegoor fisheye binnen 112

23 augustus 201410:36

Door Joep Meijsen

Trappers strikt Kris Hogg

Tilburg Trappers heeft de 28-jarige Canadese aanvaller Kris Hogg gecontracteerd. De nieuwkomer speelde vorig jaar voor de Utah Grizzlies in de ECHL.

In 55 wedstrijden had hij twaalf goals en tien assists met zestig strafminuten. Tilburg wordt niet zijn eerste seizoen in Europa. Eerder kwam Hogg al uit voor Fife Flyers in het Verenigd Koninkrijk. Daar liep de forward op een gemiddelde van meer dan een punt per wedstrijd.

Hogg had een lange loopbaan op het hoogste jeugdniveau in West-Canada. Voor Kamloops en Lethbridge had hij in 339 wedstrijden 106 goals en 88 assists met 194 strafminuten. Hoewel hij in de vierde ronde van de NHL-draft in 2004 door de Calgary Flames werd gekozen, kreeg hij daar geen contract aangeboden. De vier jaar daarna speelde hij in de Canadese universiteitscompetitie voor Lakehead University.

Afgelopen jaar werd hij in de ECHL nog voor veertien wedstrijden geschorst na een slashing op aanvaller Brendan Connolly van de Alaska Aces, die daarbij een bot onder zijn neus brak. Fans van Fife Flyers toonden zich vorig jaar teleurgesteld dat Hogg niet terugkeerde. Zij omschrijven hem als een speler die niet bang is om hard te werke, creatief is en de 'dirty goals' weet te scoren van dichtbij.

Trappers verwacht met Hogg een sterke speler met een neusje voor doelpunten te hebben gecontracteerd. Rene de Hondt van Trappers: 'Met het vertrek van Aaron Lee leveren we scorend vermogen in. Ik was dus op zoek naar een speler die gemakkelijk scoort. Uit de door Paul Gardner en mij ingewonnen referenties blijkt dat Kris zo'n jongen is. Zijn statistieken onderstrepen dit.'

Tilburg kondigde dit jaar aan met twee of drie buitenlanders te gaan spelen in voorbereiding op een overstap naar de Oberliga in Duitsland volgend seizoen. Op dit moment staat Alexey Loginov op de lijst in Tilburg als de tweede import. Eerder trok Trappers als Deniz Mollen, Kilian van Gorp, Jordy van Oorschot, Jurryt Smid, Thijs Voorn en Reno de Hondt aan als nieuwkomers.