14 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Trappers trekt Bonk aan

Tilburg Trappers heeft de 24-jarige Canadese aanvaller Dave Bonk aangetrokken. Bonk speelde het afgelopen seizoen voor twee verschillende teams in de sterke East Coast Hockey League.

Dat heeft Trappers vandaag bekendgemaakt. Bonk kreeg zijn voornaamste ijshockeyopleiding op de universiteit van Northern Michigan in de Verenigde Staten, waar hij in vier seizoenen en 74 wedstrijden tot negen goals en elf assists kwam.

Daarna maakte hij de overstap naar het profijshockey, waar hij liet zien toch wel redelijk makkelijk het net te kunnen vinden. Bij de Motor City Mechanics, het tweede team van Detroit, in de United Hockey League scoorde hij in 66 wedstrijden vijftien keer en kwam hij tot 26 assists. Hij speelde hier onder meer samen met Jason Silverthorn, die afgelopen jaar voor Geleen uitkwam en de NHL-spelers Chris Chelios, Sean Avery, Derian Hatcher en Bryan Smolinsky.

Bonk proveerde afgelopen jaar naar de hoger aangeschreven East Coast Hockey League, waar hij uitkwam voor Bakersfield Condors en Columbia Inferno. In totaal tekende hij in zestig wedstrijden voor 24 goals en dertig assists. Hier kwam hij onder meer Derek Campbell tegen, die afgelopen jaar ook nog even in Geleen opdook. In de play-offs was hij de topscorer van de Bakersfield Condors.

Met het aantrekken van Bonk is de selectie van Trappers rond, zo meldt het team in een persbericht. De voorbereiding van de verdedigende bekerwinnaar begint op 23 augustus. De ploeg gaat onder meer op trainingskamp in Tsjechi√ę en heeft een oefenprogramma met wedstrijden tegen Nederlandse en Belgische tegenstanders samengesteld.