16 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Trappers trekt defense aan

Tilburg Trappers heeft de 28-jarige Canadese verdediger Jeff Paul gecontracteerd. Paul heeft ruim driehonderd wedstrijden gespeeld in de American Hockey League en zelfs twee wedstrijden voor de Colorado Avalanche in de NHL.

Dat heeft Trappers vanmorgen bekendgemaakt. De speler arriveert waarschijnlijk later deze week in Tilburg. Paul was eerder dit seizoen op proef bij Frankfurt in de hoogste Duitse liga, maar daar kon hij geen contract afdwingen.

De op 1 maart 1978 in London, Ontario geboren verdedigende verdediger kreeg zijn voornaamste ijshockeyopleiding in de sterke Ontario Hockey League, waar hij speelde voor de Niagara Falls Thunder en de Erie Otters. Hij was daar een teamgenoot van ex-Nijmegen-aanvaller Steve Nimigon.

Hij werd in de NHL-draft van 1996 door de Chicago Blackhawks in de tweede ronde gekozen als nummer 42. Twee jaar later maakte hij zijn debuut op senioren-niveau bij de Portland Pirates. De afgelopen seizoenen maakte hij een rondtocht langs verschillende clubs in de American Hockey League en de International Hockey League. Zijn enige optreden in de NHL, twee wedstrijden voor Colorado, vond plaats in 2002-03.

Een veelscorende verdediger is het niet. Zijn record in een seizoen in zes goals voor de Cleveland Lumberjacks in 1999-2000. Hij liep wel twee keer tegen meer dan tweehonderd strafminuten in een seizoen op en verschillende keren tegen ruim honderd minuten.

Trappers is blij met de nieuwe aanwinst. 'Niet alleen is hij een zeer ervaren speler maar jeff zal ook een leider worden in het team. onze jeugdige verdedigers zullen veel van hem kunnen leren', zegt de club. Tilburg zat krap in de verdedigers, wat werd versterkt door de knieblesure voor Rody Jacobs.