Trappers stappegoor fisheye binnen 112

17 september 201518:39

Door Joep Meijsen

Trappers trekt Kyle DeCoste aan

Tilburg Trappers heeft de eerste import voor het seizoen in de Oberliga vastgelegd. Het gaat om de 25-jarige Canadees Kyle DeCoste.

De forward werd in 2008 in de vijfde ronde van de NHL-draft gekozen door de Tampa Bay Lighting, maar maakte nooit de overstap naar de profs. Hi speelde wel vijf seizoenen in de Ontario Hockey League voor verschillende teams, waaronder Brampton en Sault Ste. Marie. Daarna maakte hij gebruik van het onderwijsprogramma van de OHL voor een studie aan een Canadese universiteit.

DeCoste speelde de afgelopen drie seizoenen in de Canadese universiteitscompetitie voor de University of Western Ontario, waar hij vorig jaar zes goals en zestien assists in 22 wedstrijden op zijn naam bracht. Sinds enkele weken is hij in Europa om zijn geluk te beproeven als prof. Dit deed hij eerst op proef bij Bayreuth, dat uitkomt in de Oberliga S√ľd. Hoewel DeCoste drie goals scoorde in vier oefenwedstrijden kon hij de technische leiding daar niet helemaal overtuigen.

De afgelopen dagen was hij op proef bij Erfurth, dat in dezelfde competitie uitkomt als Trappers. Deze club publiceerde vanmiddag op de website de mededeling dat DeCoste de try-out had verlaten om bij Tilburg Trappers te tekenen. Tilburg kondigde eerder aan een aanvaller en een verdediger te willen vastleggen uit het buitenland. Met DeCoste is die eerste vacature nu vervuld.

Mogelijk speelt de aanvaller vrijdagavond al mee in de eerste wedstrijd tegen Heerenveen om de Ron Bertelingschaal.