Hys smid celebrate goal 1112

12 juli 201409:54

Door Joep Meijsen

Trappers trekt Smid en Mollen aan

Tilburg Trappers heeft zich versterkt met twee internationals. Verdediger Jurryt Smid maakt de overstap uit Den Haag, terwijl Deniz Mollen overkomt uit Eindhoven.

De club maakt tevens bekend dat Diederick Hagemeijer en Mickey Bastings hun contracten hebben verlengd. Daarmee maakt de regerende landskampioen een begin met het samenstellen van de selectie voor het komende seizoen. Eerder liet de club weten hiermee te wachten vanwege onzekerheid over continuĂŻteit van de Nederlandse competitie.

Voor de 23-jarige Smid is Tilburg de vijfde club in de Eredivisie. De uit Den Haag afkomstige speler debuteerde ooit in Nijmegen en speelde de afgelopen jaren verder in Amsterdam, Den Haag en Heerenveen. Afgelopen jaar haalde hij met Den Haag de finale om het landskampioenschap en zette hij met zes goals en 25 assists in vijftig wedstrijden een nieuwe persoonlijk puntenrecord neer. De afgelopen jaren was Smid een vaste keuze in het Oranje van onder meer bondscoach Chris Eimers.

Het nieuwe Eindhoven Kemphanen maakte enkele weken geleden bekend niet verder te willen met de 20-jarige doelman Deniz Mollen, een mededeling die veel stof deed opwaaien in Eindhoven. Toen werd ook bekend dat Mollen contact had gezocht met Geleen en Tilburg om te kijken of hij zijn loopbaan daar voort kon zetten. Dit is dus uitgelopen op een contract met Tilburg Trappers. Voormalige jeugdinternational Mollen ging de afgelopen jaren ook al mee met het grote Oranje.

Mollen moet in Tilburg een tandem gaan vormen met Ian Meierdres. Trappers loopt daarmee vooruit op een mogelijke overstap naar de Duitse Oberliga volgend jaar, waar geen importgoalies zijn toegestaan.