Trappers Scorpions Oberliga De Hondt 10 2017

19 januari 201822:21

Trappers vergroot voorsprong

Tilburg Trappers heeft de eerste plek in de Oberliga Nord nog steviger in handen. In Stappegoor won Trappers met 4-2 van naaste achtervolger Hannover Scorpions.

Tilburg speelde vanavond zonder de geblesseerde verdedigers Alexey Loginov en Kilian van Gorp tegen het sterke Hannover Scorpions dat al twee keer wist te winnen van Trappers dit seizoen.

Het begin van de wedstrijd kon niet beter gaan voor Trappers. Hannover Scorpions verzuimde te scoren tijdens de eerste twee powerplays. Trappers daarentegen scoorde twee keer met een man meer op het ijs. Na vier minuten opende Jordy Verkiel de score en twee minuten later verdubbelde Reno de Hondt de Tilburgse voorsprong.

Ondanks vier powerplays in totaal tijdens de eerste periode, kon Hannover niet scoren. Aan het begin van de derde periode kwam Tilburg op 3-0 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Jonne de Bonth scoorde op aangeven van Max Hermens.

De wedstrijd werd echter nog wel spannend. Richting het einde van de tweede periode wist Hannover eindelijk te scoren via Koziol. Vlak voor de treffer wist Trappers-goalie Ruud Leeuwesteijn nog een breakaway te neutraliseren. Het duurde niet langs voordat Ivy van den Heuvel dichtbij de vierde Tilburgse treffer was, maar de Tilburgse captain raakte de paal.

De slotseconden van de tweede periode verliepen bijzonder hectisch. Eerst liep Trappers tegen een nieuwe straf aan en Hannover zag een goal afgekeurd worden omdat de zoemer net was gegaan. Protesten van Hannover leverden niks op.

Aan het begin van de derde periode kreeg Tilburg wederom een penalty. Met twee man meer wist Hannover eindelijk te scoren tijdens een powerplay. Schmid schoot de 3-2 binnen. In de derde periode lieten beide goalies hun kwaliteiten zien. Ruud Leeuwesteijn en Bjorn Linda zorgden ervoor dat de stand lang op 3-2 bleef. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde Reno de Hondt de eindstand op 4-2. De Hondt scoorde daarmee de derde Tilburgse powerplay van de avond.

Door de overwinning staat Trappers nu zestien punten los van de concurrentie. Leipzig won vanavond in en tegen Duisburg en is nu de nummer twee. Hannover en Halle volgen op zeventien punten achterstand van Trappers.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn