Trappers heuvel vd close 1314

19 oktober 201422:29

Trappers verlaat Europa met winst

Tilburg Trappers heeft in het Duitse Bremershaven de laatste groepswedstrijd met 5-4 gewonnen tegen het Bulgaarse CSKA Sofia. Ivy van den Heuvel scoorde vlak voor tijd het winnende doelpunt.

Daarmee eindigt Trappers als derde in de sterke poule B van de Continental Cup. Daar zag het aan het begin van de wedstrijd tegen de Bulgaarse ploeg niet naar uit. Alexei Yotov scoorde tweemaal in de eerste tien minuten voor het vreemdelingenlegion uit Sofia. Gelukkig voor Tilburg wist Kris Hogg snel daarna de aansluitingstreffer te produceren. Bijna kwam Tilburg in het eerste bedrijf nog langszij maar Jurryt Smid zag zijn inzet eindigen op de paal.

In de tweede periode kwam CSKA via Igor Kaikl op 3-1 met Steve Mason op de strafbank namens Tilburg. Toch gaf Tilburg zich niet zomaar gewonnen en wist de ploeg van Paul Gardner in de slotperiode terug te knokken. Deniz Mollen mocht Ian Meierdres vervangen voor de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Mollen zag Bob Teunissen na vier minuten de 3-2 scoren. Helaas kreeg de jacht op de gelijkmaker een snelle klap te verwerken. Nog geen minuut later vergrootte Vlasenkov de marge weer naar twee voor CSKA.

De veerkracht van Tilburg bleek nog niet op. Nick de Ruijter profiteerde van een fout aan Bulgaarse zijde voor de 4-3. Even later kwam Trappers via een afstandsschot van Diederick Hagemeijer op gelijke hoogte. In de laatste minuut voltooide Ivy van den Heuvel de comeback en schoot hij Trappers naar de winst. Met de zege kan Tilburg met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. De Bulgaarse ploeg zat vol met voormalige spelers uit de KHL en zelfs de NHL (Oleg Kvasha).

Bremerhaven won op de slotdag van Belfast Giants. Beide ploegen gaan door naar de volgende fase van de Continental Cup.