Tilburg Trappers tegen Herner EV in de Oberliga Nord-play-offs. Patrick Asselin nadert het doel van Ian Meierdres
Tilburg Trappers tegen Herner EV in de Oberliga Nord-play-offs. Patrick Asselin nadert het doel van Ian Meierdres — © Arie Leeuwesteijn

16 april 202122:37

Door Joep Meijsen

Trappers verliest eerste duel van Herne

Tilburg Trappers heeft vrijdagavond in eigen huis het eerste duel in de halve finaleserie van het kampioenschap in de Oberliga Nord met 1-4 verloren van Herner EV.

Tilburg heeft weinig tijd om dit recht te zetten. Vanwege corona zijn de series in de play-offs ingekort tot best-of-three, wat betekent dat de ontmoeting van komende zondag in Herne al direct beslissend kan zijn. Trappers moet winnen of het seizoen is voorbij.

De sterspelers aan de kant van Herne, doelman Bjorn Linda en aanvaller Patrick Asselin speelden een cruciale rol in de zege voor de Duitse formatie. Asselin scoorde de eerste twee treffers van Herne en Linda zorgde vlak voor de tweede goal voor een cruciale redding die ervoor zorgde dat Tilburg niet langszij kwam.

Richard Mueller scoorde twee keer in de slotperiode om de overwinning veilig te stellen. In de slotminuut was Raymond van der Schuit nog wel succesvol voor Tilburg, maar dat was te laat om de ploeg te inspireren tot een comeback.

In de andere halve finaleserie was het een stuk spannender. Hannover Scorpions had overtime nodig om Hamburg Crocodiles in het eerste duel af te troefen, 6-5. Christoph Kabitzky scoorde na ruim een minuut spelen in de extra tijd zijn derde goal van de avond en besliste de ontmoeting.