18 november 201622:23

Door Remco

Trappers verliest in Erfurt

Tilburg Trappers blijft sukkelen buiten het eigen stadion. De regerend kampioen van de Oberliga verloor voor de tweede keer op rij een uitwedstrijd. Black Dragons Erfurt was met 4-3 te sterk voor Tilburg.

Vorige week verloor Tilburg uit tegen Harzer Falken. Ditmaal was laagvlieger Erfurt de tegenstander. Erfurt had tot nu pas 15 punten verzameld in de Oberliga. Daarmee heeft Trappers nu drie van de laatste vier uitwedstrijden verloren.Tilburg kwam in de eerste periode met 2-0 achter door goals van Klein en Vazan. Na de pauze kwam Trappers sterk terug en kwam de ploeg langszij door doelpunten van Reno de Hondt en Ryan Collier. Voor Collier was het zijn eerste treffer van het seizoen.

Erfurt kwam in de 36e minuut toch weer op voorsprong via de tweede van de avond van Vazan. Een doelpunt van Grosch in de derde periode was de definitieve klap. Robin Sochan, voormalig speler van Hijs, had twee assists maar miste ook een penalty shot bij een 3-2 stand.

In de slotfase bracht Boet van Gestel met zijn eerste goal van het seizoen de stand nog op 4-3 maar verder kwam Tilburg niet. De nieuwe import Shane McColgan speelde nog niet mee met Trappers.

Zondagmiddag speelt Tilburg thuis om 15.00 uur tegen het sterke Halle en kan de ploeg revanche nemen voor deze nederlaag.

Eerder deze week had Tilburg nog een meevaller. Concurrent Duisburg kreeg 6 punten aftrek door het opstellen van een niet speelgerechtigde speler. Chris St. Jacques was speelgerechtigd tot 22 oktober maar speelde toch mee in de overwinningen op Rostock en Timmendorf.