Trappers nieuw logo

28 januari 201708:29

Door Joep Meijsen

Trappers verliest vierde duel op rij

Tilburg Trappers verloor vrijdagavond voor de vierde keer op rij in de Oberliga. De regerende kampioen ging met 2-1 onderuit bij Wedemark Scorpions en zakt daardoor naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Destil Trappers

De deelname van Tilburg aan de Oberliga is tot nu toe een enorm succes voor de voormalige Nederlandse kampioen. Na enige gewenning koerste de ploeg van Bohuslav Subr vorig jaar in het eerste jaar direct naar het kampioenschap en ook dit jaar speelt Tilburg sterk mee in de top van de Oberliga Nord. Tot afgelopen zondag was het team zelfs ongeslagen in eigen huis.

De laatste twee weken lijkt Trappers echter in een dip te zitten, met achter elkaar nederlagen tegen Leipzig, Halle, Essen en nu dus Wedemark Scorpions. In de zogenoemde Meisterrunde werd tot nu toe alleen de openingswedstrijd tegen koploper Herne gewonnen. Komende zondagavond heeft Tilburg overigens al direct kans om zaken recht te zetten, als Duisburg op bezoek komt in Stappegoor.

Bij Tilburg was Ruud Leeuwesteijn de startende goalie. Hij maakte zestien saves op achttien schoten. Dennis Korff stopte 25 van de 26 Tilburgse inzetten. Voor zo'n vierhonderd toeschouwers duurde het vrijdagavond tot de slotperiode voordat er doelpunten vielen. De voormalige DEL-speler Björn Bombis opende de score. Bombis begon het seizoen in de Britse liga, maar schaatst sinds begin december voor de Scorpions.

Trappers kwam via het vierde doelpunt van Shane McColgan nog wel op gelijke hoogte, maar met nog minder dan vijf minuten op de klok was het Michael Budd die met zijn 42e doelpunt van het seizoen de winst veiligstelde voor de thuisclub.

Elders in de Meisterrunde zette Essen, vorige week succesvol in Tilburg, de sterke start aan deze ronde voort. De ploeg van Frank Gentges won in een spannende wedstrijd de derby tegen koploper Herne met 4-5 in Herne. Niklas Hildebrand scoorde in de slotperiode het winnende doelpunt. De coach van Essen blijft bij zijn imports de voorkeur geven aan Michal Velecky en Andrej Bires boven de Nederlander Nardo Nagtzaam.

Duisburg rekende in eigen huis voor ruim 1200 toeschouwers af met Leipzig, 7-2. Raphael Joly had een goal en een assist in de wedstrijd. Weer elders won Hamburg met 6-2 van Halle. Door al deze ontwikkelingen zakt Tilburg naar de vijfde plaats op de ranglijst, die nog altijd ruimschoots wordt aangevoerd door Herne.