Diego Hofland namens Tilburg Trappers in actie tegen Rostock in december 2020
Diego Hofland namens Tilburg Trappers in actie tegen Rostock in december 2020 — © Arie Leeuwesteijn

5 mei 202107:13

Door Joep Meijsen

Trappers vraagt gemeente om coronasteun

De Stichting Topijshockey Tilburg heeft de gemeente Tilburg om financi√ęle steun gevraagd. Daarmee moet deelname aan de Oberliga volgend jaar worden veiliggesteld.

Dat meldt Brabants Dagblad vanmorgen. Volgens voorzitter Gert Jan van den Nieuwenhoff is de spaarpot van Trappers leeg door de combinatie van hogere kosten door corona en gebrek aan inkomsten door spelen zonder publiek. Sportwethouder Rolph Dols stelt de gemeenteraad over twee weken voor om Trappers eenmalig met ‚ā¨200.000 te steunen, op voorwaarde dat de club de komende drie jaar geen beroep meer doet op overheidsgeld.

Trappers heeft alle andere mogelijkheden voor overheidssteun al gebruikt. Ook kwam de gemeente de club eerder al tegemoet door alleen ijsuren in rekening te brengen die daadwerkelijk gebruikt werden. Management, staf en spelers leverden verder salaris in, waardoor de loonkosten 30 procent lager uitkwamen. Trappers stevent volgend jaar op een tekort van 3 ton af. Als de 2 ton worden toegekend moet het resterende tekort via sponsorinkomsten en meerverkoop van seizoenkaarten worden gedicht.

De Tilburgse gemeenteraad praat op 17 mei over de steun aan Trappers.