Trappers continental cup sputnik

17 oktober 201410:50

Door Joep Meijsen

Trappers wacht enorme uitdaging

Tilburg Trappers wacht een stevige uitdaging in Bremerhaven. Niet alleen moet de ploeg van Paul Gardner het opnemen tegen de sterke Belfast Giants en de kampioen van DEL 2, Fischtown Pinguins, maar het Bulgaarse CSKA Sofia komt met een opstelling met spelers vol ervaring in de NHL en de KHL.

De Bulgaren, die zich hebben moeten kwalificeren voor het toernooi in Bremerhaven, hebben zich voor de gelegenheid stevig versterkt. Bekendste naam daarbij is zonder meer Oleg Kvasha, de 36-jarige voormalige Russische international die bij Florida Panthers en New York Islanders speelde en vorig jaar nog actief was voor Spartak Moskou. Ook Dmitri Bykov, ooit een Detroit Red Wing, is een aanzienlijke versterking. Net als spelers als Vladimir Antipov, Dmitri Vlasenkov en Andrei Mukachyov, die allemaal tussen de 95 en 285 wedstrijden speelden in de KHL.

Met negen Russen, acht Slowaken en een Zweed komt er sowieso een bijzonder internationaal gezelschap vanuit Sofia naar Duitsland. Daarmee lijkt de ploeg direct een belangrijke favoriet voor promotie. Ook de Belfast Giants, vanmiddag de eerste tegenstander van Tilburg, beschikken over een internationale selectie, inclusief tien Canadezen. Een daarvan, de Nederlandse Canadees Calvin Elfring, was jaren geleden bijna actief voor Nijmegen in Nederland. De selectie telt ook nog de nodige Britse internationals. Maar liefst vier spelers van Belfast, waaronder Elfring, hebben ervaring in de DEL.

Ook de Fischtown Pinguins vormen op het eerste oog een behoorlijk obstakel voor Trappers, met veel spelers met ervaring op het hoogste niveau in Tsjechi√ę en de DEL. Opvallende naam is de met een Duits paspoort spelende Belg Sam Verelst uit Antwerpen. Behalve de nodige imports, heeft Pinguins ook nog de nodige spelers met een dubbel paspoort, waaronder doelman Brett Jaeger, die jarenlang op lager profniveau in de VS speelde alvorens hij een paar jaar geleden in Bremerhaven terechtkwam. Voor DEL-volgers is de Duitse Rus Andrei Telyukin waarschijnlijk de bekendste naam. De inmiddels 38-jarige verdediger speelde in de DEL voor onder meer Oberhausen, Hannover en Duisburg. Dit wordt alweer zijn vierde seizoen in Bremerhaven.

Trappers opent het toernooi vanmiddag om 16.00 uur tegen Belfast Giants. Zaterdag om 20.00 uur staat de confrontatie met gastheer Fischtown Pinguins op het programma, terwijl zondagmiddag om 15.00 uur het all star-gezelschap uit Sofia de tegenstander is.