Reno de Hondt in actie tegen Diez-Limburg
Reno de Hondt in actie tegen Diez-Limburg — © Arie Leeuwesteijn

24 februari 202107:21

Door Joep Meijsen

Trappers wint in Diez vierde wedstrijd op rij

Tilburg Trappers bouwde dinsdagavond de lopende zegereeks uit naar vier met een 3-6 overwinning bij Diez-Limburg. Zes verschillende spelers troffen doel voor de Brabanders, waarbij Max Hermens een goal en drie assists op zijn naam bracht.

Jordy van Oorschot gaf Trappers met zijn vierde doelpunt van het seizoen de best mogelijke start door al na 23 seconden de score te openen. Het vormde het begin van een openingsfase met liefst vier doelpunten, waarbij namens Tilburg Max Hermens scoorde en voor Diez-Limburg oud-Groningen-aanvaller Kevin Lavallee en voormalige Luik-forward Thomas Matheson.

Tilburg sloot de eerste periode echter toch af met een een voorsprong via een treffer van Kevin Bruijsten. Die voorsprong werd niet meer weggegeven en in het restant van het duel namen Alexei Loginov, Ties van Soest en Jonne de Bonth de overige Trappers-goals voor hun rekening. Daar zette Diez-Limburg alleen nog een goal van Marc Zajic tegenover.

Voor Tilburg was het de vierde overwinning op rij en de tiende in de laatste twaalf wedstrijden. De ploeg is nu de duidelijke nummer twee op de ranglijst achter Hannover Scorpions, maar heeft het gat met de koploper de afgelopen weken wel verkleind. Uitdager Hannover Indians verloor in eigen huis met 1-2 van Hamburg Crocodiles. Raphael Joly en Black Dragons Erfurt wonnen met 1-3 in Krefeld.