14 februari 200700:00

Trappers wint in Thialf

Tilburg Trappers boekte een 3-5 zege in en tegen Heerenveen. Simon de Wit scoorde drie goals en liet tevens een assist noteren. Door de zege staat Tilburg nu nog één punt achter Amsterdam.

De eerste periode verliep behoorlijk rommelig. Heerenveen opende de score na anderhalve minuut. Slecht wegwerken van de Tilburgse defensie gaf Andrei Levitin de uitgelezen kans om de openingstreffer te maken. De Rus kreeg nog extra hulp van de Tilburgse goalie Nick Boucher die geheel uit positie was.

Lang mocht Heerenveen niet genieten van de voorsprong. Een verdekt schot van Jeffrey van Iersel vloog na vier minuten in de rechterbovenhoek. In de achtste minuut greep Tilburg de voorsprong. Dave Bonk gaf een prima pass op de geheel vrijstaande Simon de Wit die deze buitenkans niet liet liggen. Diezelfde de Wit scoorde na zestien minuten ook de derde Tilburgse treffer. Flyers-goalie Kelly Shields ging daarbij lelijk in de fout. De Canadese goalie verzuimde om zijn handschoen op de puck te houden. De puck kwam daardoor weer in het spel en Simon de Wit reageerde het snelste.

De thuisploeg begon in de tweede periode met een belegering van het Tilburgse doel. Dit resulteerde in een aantal kansen maar zoals vaker liet het scorend vermogen de Friezen in de steek. Tilburg Trappers bleek een stuk effectiever dan Heerenveen. Na acht minuten leek Björn Willemse de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De verdediger knalde de puck vanaf de blauwe lijn achter Shields.

Heerenveen kwam laat in de periode opeens terug in de wedstrijd. De Friezen wisten binnen een halve minuut tweemaal te scoren. Eerst wist Hans Kroon op fraaie manier te scoren tijdens een powerplay. Casey Bartzen zette vanachter het doel van Boucher Hans Kroon in scoringspositie. Ondanks de aanwezigheid van een Tilburgse verdediger nam Kroon de puck knap mee en rondde prima af in de linkerbovenhoek. Direct daarna wist Markus Ojala de marge terug te brengen naar één doelpunt. Nick Boucher moest een rebound weggeven op een schot van Jacco Landman en de Finse aanvaller van Heerenveen kon daarna simpel de puck in het net deponeren.

Nog voor het einde van de periode kreeg Heerenveen een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Marco Postma bediende Andrei Levitin met een splijtende pass. De Rus mocht vanaf de blauwe lijn alleen op Boucher afschaatsen maar faalde in de afwerking.

De wedstrijd werd in de vijfde minuut van de derde periode beslist. Simon de Wit completeerde zijn hattrick door attent te reageren op een rebound. Daarna was Heerenveen niet bij machte om opnieuw aan te haken. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars en de 3-5 stand bleef op het scorebord staan.

Larry Suarez, de coach van Tilburg, was opgelucht na de winst: ‘Ik vind Heerenveen een uitstekende ploeg en de moeilijkste ploeg om tegen te spelen. Ze spelen volwassen, gedisciplineerd en blijven trouw aan hun systeem. Daarom ben ik erg blij dat we hier de winst hebben gepakt.'