Trappers bat vs emperors

15 december 200600:00

Trappers wint na shootout

Tilburg Trappers is de competitie begonnen met een overwinning op regerend landskampioen Nijmegen Emperors. De Brabanders bleken uiteindelijk te sterk voor Nijmegen na het nemen van penaltyshots. Dave Bonk groeide uit tot de man van de wedstrijd door twee penaltyshots te scoren.

De eerste periode in Tilburg was slaapverwekkend. Nijmegen kwam met grote moeite voor het doel van Martin Trommelen terwijl de thuisploeg slechts gevaarlijk werd na slordigheden in de Nijmeegse verdediging. Het was dan ook geen verrassing dat beide ploegen de kleedkamers opzochtten met een doelpuntloze tussenstand.

De wedstrijd kwam na vijf minuten in de tweede periode pas op gang. Doug Stienstra schaatste achter het doel langs van Tommi Niemela en bediende met een strakke pass de geheel vrijstaande Jeff Paul. De 28-jarige Canadees schoot de puck hard in het doel en noteerde daarmee zijn zevende seizoenstreffer. Lang kon het thuispubliek niet genieten van de voorsprong. De omroeper was net klaar met het melden van het openingsdoelpunt toen de puck aan de andere kant ook in het doel lag. Anders Dahlin verraste Martin Trommelen met een fantastisch schot in de rechterbovenhoek.

In de 28e minuut kwam er nog meer vuur in de wedstrijd. Nick Verbruggen vond dat Mark Donders iets te enthousiast inreed op zijn doelman Tommi Niemela waarop beide kemphanen een aantal flinke tikken aan elkaar uitdeelden. De uitstekend leidende Belg Benny Haxelmans besloot beide spelers voor vier minuten weg te sturen. Haxelmans liet veel kleine overtredingen onbestraft waardoor het een aangename wedstrijd werd met weinig onderbrekingen.

Haxelmans moest in de 31e minuut wel ingrijpen toen Peter van Biezen de Nijmeegse goalie omverreed. In de daaropvolgende powerplay greep Nijmegen de voorsprong. Bert van den Braak verlengde een schot van de Zweed Andreas Löf vlak voor de neus van Martin Trommelen. Meteen na de treffer liep Nijmegen tegen een domme straf aan. In de neutrale zone beging John Versteeg een overduidelijke hooking. Tilburg profiteerde optimaal: Darryl Bat scoorde de 2-2.

Nijmegen zou toch met een voorsprong de tweede periode afsluiten. Martin Trommelen ontving een terechte straf nadat hij Mikael Sjöström vloerde met een linkse directe. Ook deze man meer situatie leverde een doelpunt op. Een zwabberend schot van Löf verdween zomaar in het Tilburgse doel.

Tilburg Trappers liet het beste spel vanavond in de derde periode zien. Nijmegen kwam nog met moeite het eigen vak uit en de gelijkmaker kon daarom ook niet uitblijven. De sterk spelende Peter van Biezen rondde een combinatie met Casey Vanschagen keurig af. Na de gelijkmaker leken beide ploegen genoegen te nemen met een puntje. Tilburg verloor halverwege de derde periode Björn Willemse voor tien minuten nadat de verdediger teveel commentaar had geuit op de arbitrage. Een flinke klap voor Tilburg dat het vanavond al moest doen zonder de geblesseerde verdedigers Jeffrey van Iersel en Stanislav Nazarov.

Veertien seconden voor het einde van de reguliere speeltijd liep Tilburg tegen een bench minor penalty aan. In tegenstelling tot afgelopen zondag kon de tegenstander niet profiteren waardoor penaltyshots de beslissing moesten brengen. Mikael Sjöström scoorde als eerste voor Nijmegen maar zijn ploeggenoten faalden. Dave Bonk schoot op identieke wijze de puck tweemaal langs Niemela waardoor Tilburg de competitie begon met een overwinning.