Flyers vs Trappers 291014

29 oktober 201422:23

Door Joep Meijsen

Trappers wint nipt in Thialf

Een treffer van Steve Mason halverwege de eerste periode vormde woensdagavond het verschil tussen Tilburg en Heerenveen. Ian Meierdres zorgde voor de eerste shutout in de Eredivisie dit seizoen.

Het was aan goed keeperswerk van zowel Meierdres als zijn collega aan de andere kant van het ijs, Martijn Oosterwijk, te danken dat het een treffen werd met weinig doelpunten. Beide goalies verrichtten een aantal goede reddingen in een wedstrijd waarin Tilburg het betere van het spel had, maar Flyers regelmatig gevaarlijk werd.

Bij Tilburg keerde Alexey Loginov terug in de opstelling, maar ontbraken nog altijd Bjorn Willemse en Reno de Hondt. Bij Flyers waren Tony Demelinne en Brent Janssen afwezig. Ook coach Chris Eimers moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De coach van Heerenveen is ziek, waardoor Justin Bekkering de leiding had over de ploeg.

Flyers stond defensief solide, maar kon aanvallend geen potten breken. Ook verschillende powerplays brachten wat dat betreft geen succes. De nederlaag in eigen huis zorgt er wel voor dat het voor Heerenveen lastig gaat worden nog het thuisvoordeel in de halve finales van de beker te behalen. De ploeg heeft nog uitwedstrijden in Tilburg en Eindhoven op het programma staan en moet hopen dat Herentals dit weekeinde beide wedstrijden verliest. Op onderling resultaat zou Herentals boven Flyers eindigen bij een gelijk puntenaantal.

Tilburg handhaaft de ongeslagen status, is al zeker van thuisvoordeel in de halve finales en heeft de eerste plek op de ranglijst zo goed als binnen. Dat betekent vermoedelijk een halve finaleserie tegen Geleen. Vrijdagavond staan Flyers en Trappers wederom tegenover elkaar. Deze keer in Stappegoor.