Archieffoto Reno de Hondt
Archieffoto Reno de Hondt — © Arie Leeuwesteijn

13 november 202022:28

Door Joep Meijsen

Trappers wint ook derde ontmoeting

Tilburg Trappers heeft ook de derde wedstrijd van het nog jonge Oberliga-seizoen gewonnen. Reno de Hondt had twee goals en een assist in de 1-4 zege bij Black Dragons Erfurt.

Tilburg heeft nu na drie wedstrijden acht punten en kan zich opmaken voor de topper bij Hannover Scorpions komende zondag. Die ploeg won met ruime cijfers bij Rostock Piranhas. De Oberliga Nord werd overigens ook onderbroken door corona. De ontmoeting tussen Krefelder EV en Hamburg Crocodiles ging niet door omdat bij de thuisploeg coronagevallen werden aangetroffen. Hamburg was toen al in Krefeld.

Tilburg kwam via een treffer van Diego Hofland in de eerste periode op voorsprong en liep via een dubbelslag van De Hondt in de tweede periode uit naar 0-3. In het slotstuk van de middenperiode bracht Arnoldas Bosas zijn ploeg nog iets terug in de wedstrijd, maar nog voor het tweede rustsignaal herstelde Jonne de Bonth de marge namens Tilburg, waarmee de eindstand op het scorebord stond.

Trappers trad aan zonder de geblesseerden Ryan Collier, Boet van Gestel en Bartek Bison. Ook de geschorste Jordy Verkiel ontbrak in de opstelling. Saale Bulls Halle leed elders in de Oberliga Nord zijn eerste nederlaag met een 1-4 verlies tegen Herne, waardoor Trappers hen passeert op de ranglijst. Op doelsaldo is Scorpions nu de koploper.