Deggendorf Trappers Oberliga Hermens cheer 04 2018

2 oktober 201822:03

Door Joep Meijsen

Trappers wint ook in Berlijn

Ondanks de tegenslagen in de ziekenboeg loopt het seizoen voor Tilburg Trappers in de Oberliga vooralsnog voorspoedig. In Berlijn werd met 3-7 de vijfde overwinning op rij geboekt. Max Hermens scoorde drie keer.

De wedstrijd werd gespeeld voor slechts 117 toeschouwers in een alternatieve hal. Bij Berlijn trad bovendien aan met een zeer beperkte selectie. Vier spelers namen de afgelopen dagen afscheid van de club. Philip Reuter en Lucas Topfstedt kunnen het ijshockey in de Oberliga niet meer combineren met werk, Marvin Tepper kan zich even niet motiveren voor ijshockey en Marc Dunlop heeft last van heimwee en is derhalve huiswaarts vertrokken. Daardoor had coach Uli Egen nog maar de beschikking over vier verdedigers en tien aanvallers.

Toch was het Berlijn dat als eerste tot scoren kwam. Jakub Rumpel opende na zes minuten spelen het doelpuntenbal. Iets meer dan een minuut later was het via Max Hermens al gelijk en nog voor het einde van de periode stond Tilburg via Alexei Loginov en nogmaals Hermens op 1-3. Vroeg in de tweede periode zorgde Felix Braun nog voor een aansluitingstreffer, maar Tilburg liet zich de kaas niet van het brood eten in de Duitse hoofdstad.

Danny Stempher (2), Jonne de Bonth en wederom Hermens bezorgden Tilburg een veilige marge. De tegentreffer van Josh Rabbani in de slotfase was daarna nog slechts voor de statistici van belang, 3-7.

Duisburg weer onderuit

De slechte seizoenstart van Duisburg zet zich voort. In eigen huis gingen de F√ľchse met 1-3 onderuit tegen de ook al niet sterk aan het jaar begonnen Icefighters uit Leipzig. Antti Paavilainen, Florian Eichelkraut en Hubert Berger scoorden de goals namens Leipzig. De ploeg uit de voormalige DDR haalde daarmee de eerste punten van het seizoen. Duisburg blijft vooralsnog op 1 punt staan.

Rostock, dat op slechts een punt van Tilburg stond, ging hart onderuit bij Saale Bulls Halle: 6-1. Max Schaludek had een goal en twee assists. Voor Halle was het de eerste overwinning binnen reguliere speeltijd. Trappers heeft nu 15 punten uit vijf wedstrijden, vier meer dan Hannover Scorpions en Rostock Piranhas. Hannover heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg uit de Hanzestad moet donderdag op bezoek bij Erfurt.

Tilburg mag zondag weer aan de bak. Dan komen de Piranhas op bezoek in Nederland.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn