Bad Nauheim vs Trappers 100917 schot vogelaar

2 januari 201822:26

Trappers wint topper in Oberliga

Tilburg Trappers heeft de topper tegen Icefighters Leipzig eenvoudig gewonnen. In Stappegoor won de koploper met 6-1 van de nummer twee op de ranglijst. Giovanni Vogelaar had twee goals en een assist.

Tilburg kon tijdens de topper niet beschikken over de al langer geblesseerde Nick de Ruijter. Vlak voor de wedstrijd viel ook sterkhouder Jordy van Oorschot af vanwege een aanstaande bevalling van zijn vrouw. Tegenstander Leipzig moest het doen zonder drie productieve aanvallers. Ian Farrell, Antti Paavilainen en Florian Eichelkraut waren tot nu goed voor 29 goals maar ontbraken in Stappegoor.

Trappers kwam in de zesde minuut op voorsprong dankzij alweer de dertiende seizoenstreffer van Reno de Hondt. Drie minuten later verdubbelde Giovanni Vogelaar de score met een schot vanaf de blauwe lijn. Danny Stempher deed er in de veertiende minuut nog een schepje bovenop met zijn negende goal van het seizoen. Stempher staat op de tweede plek van de Tilburgse topscorerslijst met negen goals en maar liefst 29 assists.

Aan het begin van de tweede periode ging Trappers vrolijk door. Brock Montgomery zorgde voor de 4-0. Daarna deed Leipzig wat terug via Velecky. Daarna was het weer de beurt aan Tilburg. Ryan Collier noteerde de 5-1 en dat betekende het einde van de wedstrijd voor goalie Rossberg. De nieuwe goalie Hoffman hield zijn doel een paar minuten schoon alvorens Vogelaar zijn tweede van de avond scoorde. Daarmee bepaalde de verdediger de eindstand op 6-1. In de derde periode vielen geen doelpunten meer waarbij Ruud Leeuwesteijn het doel mocht verdedigen namens Trappers

Met de overwinning heeft Tilburg nu een gat van zes punten geslagen met Leipzig. Nummer drie Duisburg kan met een overwinning Leipzig passeren en op vijf punten van Trappers komen.

Archiefoto: Arie Leeuwesteijn