Kemphanen Hijs Final Four Oosterveld juicht 02 2017

22 juni 201710:33

Door Remco

Trio verlengt bij Den Haag

Hijs Hokij Den Haag beschikt het komend seizoen ook over het trio Joey Oosterveld, Mike van Oeveren en Jeffrey Melissant. Dat maakte de club bekend op Facebook.

Joey Oosterveld maakte vorig jaar de overstap vanuit Amsterdam naar Den Haag. De 28-jarige aanvaller kwam tot 14 goals en 12 assists. De geboren Amsterdammer debuteerde in 2014 voor Oranje, inmiddels heeft Oosterveld al 3 WK's achter zijn naam staan. Oosterveld speelde lang voor Amsterdam maar speelde tussendoor ook twee seizoenen in Heerenveen.

Jeffrey Melissant blijft ook te bewonderen in de Uithof. De 26-jarige Tilburger kwam tijdens het afgelopen seizoen over vanuit Tilburg. Zijn komst bleek de ommekeer voor de Haagse ploeg dat een teleurstellende start van het seizoen kende. Melissant noteerde 19 goals en 41 assists voor Den Haag. Melissant maakte in 2015 in Jaca zijn debuut voor Oranje en was ook in april in Belfast onderdeel van de selectie van bondscoach Chris Eimers. Zowel in Jaca als in Belfast had Melissant een goal en een assist.

Tenslotte blijft ook Mike van Oeveren de club trouw. De 22-jarige van Oeveren sloot net als Melissant ook later aan bij de selectie van Chris Eimers en is zowel in de verdediging als in de aanval inzetbaar.

Johnny Ebregt keert niet terug bij Den Haag. De club liet op Facebook weten dat er een onoverbrugbaar verschil is tussen de eisen van Ebregt en wat de club redelijk vindt.

Kemphanen Hijs Final Four Oosterveld juicht 02 2017
— © Marco Spelten