Centurion interland speld IJshockey Nederland
Centurion interland speld IJshockey Nederland — © IJshockey Nederland

9 juli 202312:27

Door Hans Eeuwes

Trots op onze internationals

IJshockey Nederland is zeer trots op alle spelers die het Oranje-tenue hebben gedragen. Daarom zullen al die spelers een bronzen speld ontvangen. Spelers die 100 of meer wedstrijden zijn uitgekomen voor het Nederlands team, de zogenaamde centurions, ontvangen een gouden speld en een certificaat.

Het doet ons goed om te kunnen aankondigen dat we in het verlengde van de Hockey Hall of Fame (HHoF) ook het initiatief hebben genomen om alle spelers die ooit een interland hebben gespeeld te eren met een bronzen speld. Ook de spelers die in de toekomst een interland gaan spelen ontvangen na de wedstrijd een bronzen speld.

Interland speld IJshockey Nederland
Interland speld IJshockey Nederland — © IJshockey Nederland

We willen onze speciale waardering tonen voor de ijshockeyspelers die 100 of meer interlands hebben gespeeld. Deze centurions hebben niet alleen hun stempel gedrukt op het Nederlandse ijshockey, maar hebben zich ook onvermoeibaar ingezet om de sport te bevorderen. Zij ontvangen een gouden speld.

Wij verzoeken alle vrouwen en mannen die ooit een interland hebben gespeeld in het verleden dit kenbaar te maken met het invullen van de gegevens in het formulier hieronder. Na het checken van de gegevens en de statistieken ontvangen deze spelers een speld van IJshockey Nederland. De vrouwen en mannen die 100 of meer interlands hebben gespeeld ontvangen van ons een persoonlijke uitnodiging om de speld en certificaat tijdens een bijzondere gelegenheid in ontvangst te nemen.

Op de HHoF-website wordt een speciale plek gecreëerd voor deze centurions. Op dit moment zijn dat 20 spelers:
Jack de Heer
Dave Livingston
Ron Berteling
Tommy Hartogs
Tonny Collard
Leo Koopmans
Johan Toren
Theo van Gerwen
Larry van Wieren
Bill Wensink
Chris Eimers
Leo vd Thillart
Henk Hille
Simon de Wit
Rick van Gog
Bjorn Willemse
Bob Teunissen
Nick de Jong
Myrthe Martens
Rody Jacobs

Centurion interland speld IJshockey Nederland
Centurion interland speld IJshockey Nederland — © IJshockey Nederland