29 juli 200700:00

Door Remco

Truelson tekent in Iserlohn

Kevin Truelson heeft een contract getekend bij de DEL-club Iserlohn Roosters. Dat meldt de website van Iserlohn. De 26-jarige Amerikaan stond ook in de belangstelling van Tilburg Trappers. De verdediger speelde het afgelopen seizoen bij Bakersfield in de ECHL.

Truelson moet zich nog wel eerst bewijzen bij de Roosters. Zijn contract is op try-out basis en loopt af op 7 september. Dan zal de club uit het Sauerland Truelson evalueren en beslissen of hij de rest van het seizoen in Duitsland blijft.

De manager van Iserlohn, Karsten Mende is echter nu al positief over Truelson: ‚ÄėKevin was afgelopen seizoen de op vier na beste aanvallende verdediger van de ECHL. Ik hoop dat hij zijn aanvallende kwaliteiten en doelgerichtheid ook in de DEL kan tonen. Daarnaast is zijn mentaliteit uitstekend, een speler die nooit opgeeft.'

De nieuwe trainer van Iserlohn, Rick Adduono kan zich Truelson nog herinneren uit de tijd dat Adduono trainer was bij Long Beach: ‚ÄėIn alle wedstrijden waarin Truelson tegen ons speelde, heeft hij me overtuigd van zijn kwaliteiten.'

Truelson begon zijn carrière in 1999 bij de Universiteit van New Hampshire. Na zijn periode in de NCAA, wisselde Truelson naar de ECHL. In totaal speelde hij vijf seizoenen in de ECHL voor Fresno Falcons, Gwinnett Gladiators, Long Beach Ice Dogs en als laatste voor de Bakersfield Condors. Truelson speelde 234 wedstrijden in de ECHL waarin hij tot 41 goals en 108 assists kwam.

Truelson zal in de loop van deze week arriveren in Iserlohn en gaat volgende week zondag mee op trainingskamp naar Tsjechi√ę.