49257638403 0ebd4df58f k

12 februari 202007:03

Tuesday Roundup: Den Haag in overtime langs Devils

Den Haag heeft in eigen huis goede zaken gedaan op dinsdagavond door in overtime van Nijmegen te winnen. In de extra speeltijd scoorde Doug Rose het winnende doelpunt.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Select 4-U Nijmegen Devils 3-2 (OT) (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)

Het betrof een inhaalwedstrijd vanwege een begin vorige maand vanwege problemen met het ijs afgelaste wedstrijd, die voor beide teams van belang was. Uiteindelijk leverde het dus een deling van de punten op, waarbij Den Haag het bonuspunt binnensleepte toen Den Haag een dubbele powerplay kreeg in overtime en Doug Rose het winnende doelpunt wist te scoren.

Nijmegen kwam halverwege de eerste periode op voorsprong via een treffer van Levi Houkes. Den Haag zette in de tweede periode orde op zaken door vroeg in de periode op gelijke hoogte te komen via Mike van Oeveren en nog geen twee minuten later door een treffer van Alan van Bentem op voorsprong te komen, 2-1.

Die stand bleef lang op het scorebord staan, tot vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd Nick de Jong de ploegen weer in evenwicht bracht. Daardoor werd de extra tijd noodzakelijk. De treffer van Rose tilt Den Haag naar de tweede plaats op de ranglijst met een punt voorsprong op Herentals, dat echter wel twee wedstrijden minder gespeeld heeft. Nijmegen is nu de nummer zeven van de ranglijst, maar met meer verliespunten dan Zoetermeer.

Den Haag vervolgt de Beneliga-competitie komende vrijdag in eigen hal met een wedstrijd tegen Geleen. Voor Nijmegen staat dezelfde avond een thuiswedstrijd tegen Luik op het programma.

Archieffoto: Robert Bos