Tilburg Trappers in actie tegen Herner EV
Tilburg Trappers in actie tegen Herner EV — © Arie Leeuwesteijn

18 februari 202023:59

Tuesday Roundup: Trappers met forse zege naar Oberliga Nord-titel

Tilburg Trappers is wederom kampioen van de Oberliga Nord. De dikke 7-1 overwinning op nummer twee Herne betekent dat de Nederlandse deelnemer aan het derde niveau in Duitsland niet meer achterhaald kan worden op de ranglijst. Zeven verschillende spelers scoorden voor Trappers, waarbij Diego Hofland tot een goal en twee assists kwam.

Tilburg Trappers - Herner EV 7-1 (4-0, 1-0, 2-1)

Trappers had weinig tijd nodig om afstand te nemen van de tegenstander in doelpunten om te zetten. Na 4,30 minuut spelen opende Wouter Sars de score voor Trappers en zeven minuten later keek Herne al tegen een 4-0 achterstand aan. Het enige tegendoelpunt in de wedstrijd viel pas negen minuten voor het eindsignaal, toen Trappers al met 7-0 voorstond. De in Tilburg in het verleden gevreesde doelman Björn Linda mocht na de vierde tegentreffer inrukken. Zijn opvolger Lukas Schaffrath incasseerde nog drie goals.

De uitslag gaf zeker niet de volledige verhouding tussen de twee ploegen weer. Doelman Ian Meierdres van Trappers maakte 37 saves in het duel en de schotverhouding tussen de beide ploegen was ongeveer gelijk. Trappers liet echter weer zien met veel lijnen te kunnen spelen en een ploeg met een brede offensieve dadenkracht te hebben. Exact een minuut na de openingsgoal van Sars was het Danny Stempher die voor de tweede Tilburgse treffer zorgde. Vervolgens waren het Jordy van Oorschot en Kevin Bruijsten die iets meer dan twee minuten uit elkaar de score opvoerden naar 4-0.

Daarmee was het een gelopen zaak in een met 2356 toeschouwers gevuld ijsstadion in Tilburg. Halverwege het duel zorgde Max Hermens voor de vijfde Tilburgse treffer en in de slotperiode waren het Diego Hofland en Raymond van der Schuit die de score nog verder doorvoerden, alvorens Artjom Alexandrov de verdiende shutout van Meierdres voorkwam. Trappers maakte tijdens het duel zes powerplays onschadelijk, waarbij Ă©Ă©n keer shorthanded werd gescoord, de treffer van Hermens in de tweede doorgang.

Voor Tilburg resteren nu nog vier wedstrijden alvorens de play-offs in de Oberliga van start gaan. Komende vrijdag mag de ploeg op bezoek bij Hannover Indians. Op zondag komt Hannover Scorpions op bezoek.

Foto's: Arie Leeuwesteijn