Kemphanen Final Four juich generic 02 2017

21 september 201715:13

Door Joep Meijsen

Twee aanwinsten voor Kemphanen

Eindhoven Kemphanen heeft de selectie uitgebreid met twee spelers. Dat moet het team een bredere basis geven tijdens het komende seizoen.

Het gaat daarbij om twee jonge aanwinsten. De 19-jarige Belgische jeugdinternational Brent op De Beeck speelde vorig seizoen jeugdijshockey op het hoogste niveau in Zweden en maakt bij Kemphanen zijn debuut in de Beneliga. Hij speelde wedstrijden voor Spanga en Viggbyholms.

De 20-jarige Nikita Kamyshev is geboren in Rusland, maar speelde de afgelopen jaren in jeugdcompetities in Oostenrijk en Slowakije. Het betreft een linkshandige aanvaller die sinds dit jaar in Nederland woont en studeert. 'Zowel Nikita als Brent zijn beiden erg leergierig en willen hun bijdrage binnen het team graag aan de coaches laten zien. Daarnaast zijn beiden belangrijk voor de breedte en kunnen we straks met 4 lijnen gas gaan geven', vertelt technisch directeur Marc Visschers van de Eindhovense club.

Met het aantrekken van deze twee spelers is de selectie van Eindhoven compleet. Dit betekent dat oud-international Nick de Jong, die op proef was de afgelopen periode en vorig jaar nog als assistent-coach fungeerde in Tilburg, geen deel gaat uitmaken van het Eindhovense team onder leiding van de nieuwe coach Larry Suarez.