Hyc stadion fisheye 1011

12 augustus 201418:52

Door Joep Meijsen

Twee nieuwe goalies voor Herentals

Herentals heeft een begin gemaakt met de bekendmaking van de selectie voor het komende seizoen. De 28-jarige Canadees Keaton Hartigan en de 20-jarige Mike Gysbrechts gaan een goalie-duo vormen bij de Belgische deelnemer aan de Eredivisie.

De namen werden dinsdagavond door Herentals bekendgemaakt door middel van een promotievideo op de Facebookpagina, gemaakt door Bob van Laer. Nieuwkomer Hartigan maakte vorig jaar zijn profdebuut bij de Rapid City Rush in de Central Hockey League. Daar keepte hij achttien wedstrijden met een savepercentage van .875.

Daarvoor speelde de voormalige jeugdspeler van de Kitchener Dutchmen in zijn geboorteplaats een aantal jaar in het team van de Universiteit van Waterloo in de Canadese universiteitscompetitie. Hij haalde daarbij onder meer het tweede All Star Team van de competitie. Herentals was op zoek naar een nieuwe eerste doelman na het stoppen van het Belgische ijshockeymonument Bjorn Steijlen aan het einde van het afgelopen seizoen. Daarin haalde Hyc voor het eerst de play-offs in Nederland.

Door het vertrek van Mike Jansen naar Phantoms Antwerpen was Herentals ook op zoek naar een nieuwe tweede goalie. De club heeft de twintigjarige Mike Gysbrechts vastgelegd, die vorig jaar nog bij Leuven Chiefs voor de lat stond. Daarvoor was hij actief bij Turnhout White Caps en op verschillende jeugdniveaus in Finland.