Chiefs Beneliga Kolyasnikov schaats 01 2017

10 juli 201714:37

Door Remco

Twee nieuwe spelers voor Chiefs

Leuven Chiefs heeft twee versterkingen gepresenteerd voor het komende seizoen. Oud-Chief Marco Piro keert terug op het oude nest en vanuit de Verenigde Staten begint verdediger Eric Springer aan zijn eerste buitenlandse avontuur.

De 26-jarige aanvaller Marco Piro speelde al eerder voor Leuven, maar speelde de afgelopen twee seizoenen voor Charleroi in de Belgische Eerste Divisie. Voor deze ploeg uit zijn geboortestad werd Piro topscorer in de Eerste Divisie met 37 goals en 25 assists. Piro kwam ook uit voor de U18 en U20 van Belgi√ę.

Eric Springer is een 28-jarige verdediger uit Wrightstown, Wisconsin. Springer speelde vier jaar in de NCAA voor de University of Wisconsin. Daarna begon de 1.75 meter lange verdediger zijn profloopbaan in de ECHL bij Ontario Reign in 2012. Daarna speelde Springer voor vijf verschillende teams in de ECHL, alvorens hij gedurende het afgelopen seizoen wisselde naar Fayetteville FireAntz in de SPHL. In totaal kwam de Amerikaan in de ECHL tot 173 wedstrijden waarin hij goed was voor 5 goals en 41 assists.

Verder verlengde Leuven ook een aantal contracten. De talentvolle Rino Dhondt (18 jaar), Jeffie Versin (17 jaar) alsmede de ervaren Pieter-Jan Wouters en Boris Kolyasnikov blijven nog een jaar te bewonderen in Leuven.

Chiefs Beneliga Kolyasnikov schaats 01 2017