Hijs uithof overzicht stadion 1011

20 maart 201510:27

Door Joep Meijsen

Twee volle hallen, twee streams

De vrijdagavond kan een topavond worden voor het Nederlandse ijshockey. Twee wedstrijden in bomvolle hallen,die bovendien ook nog live te volgen zijn via webstreams.

In Tilburg kan Trappers vanavond de vijftiende landstitel veiligstellen. Een overwinning op welke manier dan ook is genoeg voor het kampioensfeest. Als Heerenveen voor de tweede keer in de serie weet te winnen in Stappegoor, dan volgt komende zondag een allesbeslissende wedstrijd in Thialf.

De wedstrijd is via een livestream te volgen, maar voor het eerst vraagt Sportsbroadcasting.nl een kleine vergoeding van kijkers voor het volgen van de wedstrijden. Voor de stream wordt een bedrag van twee euro in rekening gebracht. Het wedstrijdcommentaar is van Joep Meijsen en Rody Jacobs. Deze stream zal onder meer zichtbaar zijn via de voorpagina van IJshockey.com.

Meer informatie >>>

In Den Haag zijn drieduizend kaarten verkocht voor de beslissende wedstrijd in de eerste divisie. Den Haag heeft genoeg aan een overwinning in reguliere speeltijd om het kampioenschap in de wacht te slepen. De eerste wedstrijd, vorige week in Nijmegen, werd na penaltyshots in het voordeel van de thuisclub beslist.

De onvolprezen Kurt Vermylen verzorgt de livestream vanuit De Uithof. Het commentaar bij die wedstrijd komt van Seb van de Berg.

De livestream >>>