Hijs Chiefs Thurura duel 01 2017

14 juli 201706:10

Door Remco

Tweede Amerikaan voor Leuven

Ook captain Dean Thurura verlengt

Leuven Chiefs heeft de tweede import vastgelegd. De 25-jarige Scott Wamsganz komt de ploeg versterken. Daarnaast verlengde de club ook het contract met captain Dean Thurura.

Dat meldt Leuven op Facebook. Scott Wamsganz is een 25-jarige aanvaller uit Anchorage, Alaska. De left wing speelde vier seizoenen in de NCAA voor Colorado College. In die vier seizoenen kwam Wamsganz tot 12 goals en 17 assists in 103 wedstrijden. Het afgelopen seizoen maakte de aanvaller zijn debuut in de ECHL. Zijn eerste seizoen leidde hem langs drie teams waaronder de Alaska Aces uit zijn thuisstaat. Voor drie verschillende ploegen speelde Wamsganz 27 wedstrijden waarin hij 1 goal en 1 assist noteerde.

Wamsganz is na het aantrekken van verdediger Eric Springer de tweede en laatste import voor de formatie uit de bierhoofdstad van Vlaanderen.

Verder maakte de club bekend dat captain Dean Thurura in Leuvense dienst blijft. De geboren Leuvenaar speelt al zijn gehele loopbaan voor Chiefs. De 26-jarige verdediger maakte in 2012 zijn debuut voor het Belgische nationale team en is sindsdien een vaste kracht tijdens de WK's.

Over iets meer dan een maand zal Leuven beginnen met de eerste oefenwedstrijden. Op 26 augustus speelt Chiefs uit in Lille tegen Lions de Wasquehal. De Fransen komen een week later op 2 september richting Leuven. Op 16 september wacht een ontmoeting met HYC Herentals.

Hijs Chiefs Thurura duel 01 2017