Nijmegen Devils Branden Eden

9 april 201809:06

Door Joep Meijsen

Tweede Canadese forward voor Devils

Ahoud Devils Nijmegen heeft de komst van de 25-jarige Canadese aanvaller Branden Eden bekendgemaakt. Eden speelde vorig jaar op lager niveau in Zweden.

Voor Åmåls SK in Division 2 in Zweden tekende Eden vorig jaar in 28 wedstrijden in de reguliere competitie voor 27 goals en 32 assists. In veertien wedstrijden in de play-offs voegde hij hier nog veertien goals en tien assists aan toe. Voordat hij in 2011 de overstap maakte naar Zweden speelde Eden onder meer 59 wedstrijden in de Ontario Hockey League voor Brampton en Belleville. Eden is afkomstig uit Huntsville in Ontario.

De nieuwe coach van Nijmegen, Alexander Jacobs, is blij met de aanwinst. 'Branden heeft enorme indruk gemaakt in Zweden. Als je op dat niveau in het totale seizoen van 42 wedstrijden 41 goals en 42 assists scoort, dan hoor je daar echt bij de top. Met 1,75 meter is het geen grote speler maar daarentegen wel erg wendbaar', zo wordt hij geciteerd in het persbericht van Nijmegen.

Branden Eden is de vierde nieuwkomer in de selectie van Nijmegen. De club trok eerder de Canadees BJ Reed aan, alsmede de uit Eindhoven overgestapte goalie Deniz Mollen en verdediger Roderick van den Hout.

Foto: Nijmegen Devils