WK2014 Ned Cirkel

9 april 201521:05

Tweede zege voor Oranjevrouwen

Het Nederlands vrouwenteam doet nog volop mee in de strijd om de medailles tijdens het WK Division 1B in Beijing. Nederland was vandaag met 2-0 te sterk voor Italie.

Nederland begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de tweede minuut al op voorsprong. Ricca liep na 15 seconden tegen de eerste straf aan en de eerste powerplay van Nederland leverde de openingstreffer op. Glynis Barton scoorde haar eerste doelpunt van het toernooi met assistentie van Cloe Keijzer en Kayleigh Hamers.

Nederland was in de eerste periode de bovenliggende ploeg maar na de pauze kwam Italie sterker in de wedstrijd. In de 33e minuut viel toch de belangrijke 0-2. Emily Even zorgde voor de bevrijdende treffer na voorbereidend werk van Nicky Tjin-a-Ton en Myrthe Martens.

In de laatste periode drongen de Italiaanse vrouwen meer aan. Claudia van Leeuwen moest veelvuldig optreden, maar wist toch de shutout binnen te slepen. Assistant-coach Nancy van der Linden: ‘Het was een zwaar bevochten overwinning. Italie was vandaag erg sterk en wij hadden zelf een off day. Gelukkig konden we toch de overwinning binnen slepen.’

Slowakije bleef ongeslagen door met 9-0 van Noord-Korea te winnen. China won met 7-3 van Hongarije. Slowakije gaat aan de leiding met 8 punten. Daarna volgt China met 7 punten. Hongarije is derde met 6 punten en Nederland staat nu nog net naast het podium met 5 punten. Italie en Noord-Korea gaan strijden om lijfsbehoud. De Italiaanse vrouwen hebben 1 punt en Noord-Korea is nog puntloos.

Nederland treedt zaterdagochtend om 10.15 uur aan tegen Noord-Korea om de jacht op een medaille te vervolgen.