U16 talentontwikkelingsteam Bratislava
U16 talentontwikkelingsteam Bratislava

8 juni 202421:22

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

U16- talentontwikkelingsteam behaalt succes in internationaal toernooi Bratislava

Bratislava - De U16-selectie van Nederland heeft een succesvol toernooi achter de rug in Bratislava. Ondanks een lange en uitdagende reis, inclusief vertragingen door files en een lekke band bij een van de coaches, bereikte het team na 17 uur het hotel in de Slowaakse hoofdstad.

Eerste wedstrijd tegen HC Slovan Bratislava

De volgende ochtend stond de eerste en meteen de zwaarste wedstrijd op het programma: HC Slovan Bratislava U17. Ondanks een sterke wedstrijd van onze kant, bleek HC Slovan uiteindelijk te sterk en verloor de Nederlandse selectie met 8-2 (3-2, 2-0, 3-0).

Tweede wedstrijd tegen Hamikovo U17

Op de tweede dag speelden we tegen Hamikovo U17 op hun thuis-ijs, wat NHL-afmetingen heeft, iets wat voor ons ongebruikelijk is. Dit maakte de wedstrijd uitdagender, maar het team wist zich goed aan te passen. Na drie spannende periodes wist de Nederlandse selectie met 2-4 (1-2, 1-1, 0-1) te winnen.

Laatste wedstrijd tegen Schotland U17

De laatste wedstrijd tegen de U17-selectie van Schotland leek op papier de minst uitdagende, gezien hun eerdere zware nederlagen tegen HC Slovan en Hamikovo. Echter, de wedstrijd bleek moeilijker dan verwacht. Ondanks dominantie van het spel en een schotverhouding van 51-14 in ons voordeel, werd het een spannende strijd. Uiteindelijk wonnen we met 6-3.

Geslaagd toernooi

Terugkijkend op het toernooi, kunnen we spreken van een geslaagde ervaring. Het doel om onze spelers voor te bereiden op de U18-selectie is zeker behaald. Het team heeft laten zien veerkrachtig en competitief te zijn op internationaal niveau.

U16 talentontwikkelingsteam rond goal
U16 talentontwikkelingsteam uitslagen
Poster toernooi